Buraya kadarmış

Buraya kadarmış. Bitti işte. Gözlerim buğulu, içim bir fena. Terk edildim ben. Anladım bu hafta sonu.

Buraya kadarmış annelik serüvenim. Mayıs ayının 27’nci günü 5 yılı bitireceğiz anne-çocuk ilişkimizde. Ondan önceki 9 aylık süreyi de sayarsanız, 5 yıl 9 ay sürdü diyebiliriz. Ama buraya kadarmış. Ben artık bekar, çalışan bir kadınım sanırım. Öyleyim cidden. Anladım geçen hafta sonu!

Neden mi? Oğlum çok erken büyüde de ondan. Yaşından beklenmeyecek şeyler yapıyor da ondan. Ve ben her geçen gün daha da yalnız kalıyorum da ondan.

Bakın şimdi...

Daha cuma akşamı gelmeden, çarşamba veya perşembe gününden başlıyor bizimkinin hafta sonu planı. Düşünüyor, bana haber veriyor: "Cuma akşamı şunu yapacağım..." "İyi de beraber film falan izlesek, geç yatsak" diyorum, cevap veriyor: "Hayır anne zaten öbür günler beraberiz, ben cuma akşamı Cansu ablama, Nuran ablama veya ona buna gidicem..."

Tamam demekten başka seçeneğim yok. Çünkü beni dinlemiyor. Cuma günü okula gitmeden önce hazırlanıyor. Kapının tam yanına eşyalarını bırakıyor; DVD filmler, kitaplar, oyuncaklar, kucağına koyup film izlediği taşınabilir bir minik televizyon, Spider Man’li külotlar, atletler, çoraplar, pijamalar vb. ıvır zıvırlarla depolanmış çantalar.

Muhtemelen ben daha eve gitmeden o hafta planı neyse ve kiminleyse gelip alıyorlar oğlumu ve başlıyor mu cuma akşamından yalnız günler bana... Telefon açıyor çıkarken "Özlersen beni fotoğraflarıma bak" diyor.

Gece arıyor "İyiyim ben, uyuycam" diyor. Eğer ben ararsam "Anneee neden sürekli beni arıyorsun, iyiyim diyorum. Parlak bana cacık yaptı, arama beni, fotoğraflarıma bak" diyor.

Bu hafta sonu öyle sözler duydum ki benimkinden "Tamam bitti bu iş" dedim. Buraya kadarmış senin annelik serüvenin kızım. Git bir yol bul ve her beş yılda bir, bir tane doğur ki oyalanacak yeni bir şeyin olsun! Kendi programını kendi yapan...

Yemeğini kendi yiyen...

"Uykum geldi, git başımdan" diyen...

"Anneeee soru sorma bana, açsam yerim işte" diyen...

Evde kendi kendine vakit geçiren... Aynı evde ayrı ortamlarda takıldığımız, tamamen özgür ve ne istediğini bilen...

Sabahın 06.00’sında uyanıp "Erkekler sabah yıkanır, ben duş alıcam" diyen...

Okul çantasını kendi hazırlayan...

"Yorgunum ben biraz dinlenicem, başka seçeneğim yok anne şu an, hadi gel yanıma uzan" falan diyen...

"Leyla abla annem sinirli modunda" diyerek beni Power Rangers topluluğundan sanan...

Pink Martini dinleyen!

Sabaha karşı saat 05.00 veya 05.15 arasında pıtır pıtır ayak sesleri ile gözleri kapalı şekilde benim yatağıma gelip 06.30’a kadar bana sarılarak, koklayarak uyuyan, sonra da "Anneeee yine mi beni yanına taşıdın?" diye bana kızan, sadece o bir saatte çocuk olan bir oğlum var artık benim.

Ben mi?

Çoğu zaman kendini anne değil arkadaş gibi hisseden bir kadın oldum. Genç, işi gücü çok, rahat ve relaks...

Spor yapan, dinlenen, uyuyan, gezen falan.

Sadece beş yılda bitti annelik serüvenim galiba. Bu kadar çabuk çocuk büyür mü diye üzülüyor, kendimi terk edilmiş gibi hissediyorum şimdiden. Bebek istiyorum, çocuk istiyorum. Oğlum çocuk gibi değil benim artık. Yas tutuyorum.

Ne çabuk büyüdü diye de şu an sitem ediyorum...

Herkese bol gezili hafta sonları diliyorum...

Bu kitap anne ve babalar

için


İnci Aral, "Geleceksizlik" üzerine kurduğu romanında üç kişinin kesişen yollarını anlatıyor. 2000’li yılların başında, yaşanmakta olan toplumsal, ekonomik ve kültürel çalkantılardan etkilenen bu insanlar, savruluşlarını ve belirsizleşmiş geleceği sorguluyor. Bir yanda bol para, renkli hayatlar, öte yanda çürüyen değerler, tatminsizlik, sömürü düzeni. Türkiye’nin bu zamanlarına dair, kolay unutulmayacak bir roman...

Merkez Kitaplar

Tel: (0212) 237 45 02


Mihrabad piknik yeri

Kanlıca’nın hemen üstünde yıllardır var olan Mihrabad piknik yeri, İstanbul Boğazı’na hakim bir tepede... Muhteşem bir Boğaz manzarası eşliğinde piknik yapmak istiyorsanız, Mihrabad piknik yeri tam size göre.

Nasıl gidilir: Mihrabad piknik alanına Kanlıca tarafından sahil üzerinden ulaşılabileceği gibi, TEM bağlantı yolu Kavacık-Tekke tarafından da ulaşılabilir. Atlayın, Nissan Note ile hem yolun hem de pikniğin keyfini çıkarın.

Cinderella

Zamanda

Büyülü

Yolculuk


Ya camdan pabuç uymasaydı? Tüm zamanların en sevilen masalı, yeni filmi "Cinderella: Zamanda Büyülü Yolculuk" ile devam ediyor; ancak bu kez olayların akışında küçük bir değişiklikle... Cinderella’nın üvey annesi, Peri Anne’nin sihirli değneğini ele geçirip, zamanı geri döndürmek için kullanır. Cinderella şimdi prensini bulup büyüyü bozmak zorundadır. Bakalım bu kez masal mutlu sonla bitecek mi? Tiglon Tel: (0212) 290 37 37

Anadolu yakası, Acarkent Cici’de Baby Symphony ile buluşuyor

Baby Symphony Acarkent Coliseum’un içindeki Cici çocuk odasında programlarına başlıyor. Ayça Keleşoğlu ve Funda Acar’ın beraber yaptığı bir çalışma olan Cici & Baby Symphony Workshop, hem Acarkent’e yeni bir soluk getiriyor hem de Baby Symphony’nin Anadolu yakasındaki çocuklara ulaşmasını hedefliyor. Siz de bebeğinizle beraber bu keyifli çalışmaya katılın.

Seramik atölyesi

Küçük sanatçılar iş başında! Çamurla tanışan çocuklar, ona şekil verip ilk objelerini yaratacak. İster seramik, ister mozaik, ister kolaj ya da hepsi birden... Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun Ayşe Deniz Yeğin, minik elleri toprakla buluşturuyor, seramik sanatını miniklere öğretiyor. Çocuklarımız yaratıcılıklarını geliştirdikleri bu atölyede her hafta yeni bir teknikle tanışacaklar.

Mini Club Oyun Atölyesi

Tel: (0212) 219 82 54


Robinson Ailesi

Lewis kendisine bir aile bulma özlemiyle yanıp tutuşan yetim bir çocuktur. Aniden hayatına giren Wilbur Robinson adlı yabancı onu her şeyin mümkün olduğu bir dünyaya, geleceğe götürecektir. Oraya gittiğinde inanılmaz karakterler ve bir aileyle karşılaşır. Yeni tanıştığı Robinson ailesi, onun yürek burkan sonuçlara yol açacak büyüleyici ve eğlenceli bir maceraya çıkmasına yardımcı olacaktır. Haydi bakalım, atlayın arabanıza ve bu keyifli filmi izlemeye ailece gidin. İyi seyirler...

Yönetmen: Stephen J. Anderson

Seslendirenler: Steve Zahn, Tom Selleck, Laurie Metcalf, Kelly Ripa


İlk Okuma Çöp ve Geri Dönüşüm

Attığınız şeylere ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bu kitapta çöp hakkında yeni şeyler öğrenecek ve çöpler gömülmeye, yakılmaya veya yepyeni bir şeye dönüşmeye giderken siz de onun yolculuğunu izleyeceksiniz. Çocuğunuz için TÜBİTAK Popüler Bilim Kitapları içerisinde pek çok konu hakkında bilgi edineceği başka kitaplar da bulabilirsiniz.

Yazan: Stephanie Turnbull

Çeviri: Barış Bıçakçı

Tel: (0312) 468 53 00


Türk edebiyatının unutulmaya yüz tutmuş türlerinden olan ninniler, Akustik Yapım etiketiyle yayınlanan "Ninni" albümünün modern yaklaşımıyla yeniden hayat buluyor. Albüm, bebeklerin sakinleşmesi ve uyuyabilmesi için anne şefkatiyle söylenmiş ninnilerden oluşuyor. Ninnilere anne şefkati katan Aslıhan Erkişi, dingin sesi ve hoş yorumuyla albümün solistliğini üstlenmiş. Bu güzel albüm, uyku sorunu yaşayan anne-babalara da bebekleriyle beraber mışıl mışıl bir uyku vaat ediyor. Aman dikkat! Araba kullanırken dinleyip uykunun tatlı büyüsüne kapılmayın çocuğunuzla beraber...
Yazarın Tüm Yazıları