Bulgaristan'da Stoiçkov dönemi bitti

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda Stoiçkov dönemi bitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 14:32

Bulgaristan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hristo Stoiçkov görevinden istifa ederek, İspanya'nın Celta Vigo takımı ile anlaştı. Stoiçkov'un istifası Bulgar basınında sevinçle karşılandı.

Hristo Stoiçkov'un, Bulgaristan Futbol Birliği Başkanı Borislav Mihaylov'u telefonla arayıp, istifa kararını bildirdiği öğrenildi. Stoiçkov ile birlikte takımın genel menajeri Dimitar Dimitrov, teknik direktör yardımcıları Krasimir Bezinski ile Lübomir Şeytanov'un da görevlerinden ayrıldıkları bildirildi.

Bulgaristan Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde başarısız sonuçlar alarak ilk ikiye girme şansını iyice zora sokmasında baş sorumlu olarak gösterilen Stoiçkov'un istifası Bulgar basınında sevinçle karşılandı.

Bulgar basını haberi “Stoiçkov batan gemiyi terketti”, “Şükürler olsun gitti!”, ve “Stoiçkov'dan kurtulduk” başlıklarıyla duyururken Bulgaristan Futbol Birliği (BFS) Başkanı Borislav Mihaylov, yaptığı açıklamada, “Stoiçkov birçok kişinin sabırsızlıkla beklediği bir karar aldı. İstifasını kabul ettik. 25 Nisan'da yapacağımız yönetim kurulu toplantısında yeni teknik kadroyu belirleyeceğiz” dedi.

Mihaylov, Stoiçkov'un yerine geçecek yeni teknik direktörün Bulgar futboluna yabancı bir isim olmayacağını açıkladı.
Bu arada Hristo Stoiçkov'un telefonla istifasını vermesinin ardından bu sabah İspanya'ya gittiği öğrenildi. Stoiçkov'un İspanya'nın Celta Vigo takımı ile anlaştığı bildirildi.
Bulgaristan, Stoiçkov'un teknik direktör olduğu 2004 yılından bugüne kadar yaptığı karşılaşmalarda 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 5 yenilgi aldı.
(İVO-MAK-SS)
13:30 11/04/07
"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!