Bulgar haltercilere büyük şok

Güncelleme Tarihi:

Bulgar haltercilere büyük şok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2011 00:00

Uluslararası Halter Federasyonu'nun, Bulgaristan Halter Milli Takımı'nı Dünya Halter Şampiyonası'ndan men ettiği bildirildi.

Bulgaristan'da adeta şok etkisi yaratan ve Halter Federasyonu Başkanı Nedelço Kolev'in istifa etmesine neden olan olay, milli takım teknik direktörü İvan İvanov tarafından açıklandı.

Bulgar Halter Milli Takımı kafilesinin otel rezervasyonu ve diğer teknik işlemlerini yaptırmak üzere Paris'e giden İvanov, sporcuların kalacağı otelde, Bulgaristan'ın men edildiğini öğrendiğini söyledi.

Skandalın ardından görevinden istifa eden federasyon başkanı Nedelço Kolev, “Uluslararası Halter Federasyonu doping kontrolü için haltercilerimizin adreslerini talep etmiş, biz de bu adresleri bildirmemişiz. Bizi şampiyonadan men etme sebepleri bu” açıklamada bulundu.

Skandala el koyan Spor Bakanı Svilen Neykov ise “Bulgar halterinin düşürüldüğü bu durumdan sorumlu olan tüm memur ve yetkililerden hesap sorulacak” diye konuştu.
Dünya Halter Şampiyonası'ndan, Bulgaristan Halter Milli Takımı'nın yanı sıra Güney Kıbrıs, Umman, Katar, Siera Leone, Suudi Arabistan ve Sri Lanka milli takımlarının da men edildiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!