Bülent Boğ: Profesyonellere kafa tutan çocuk

Güncelleme Tarihi:

Bülent Boğ: Profesyonellere kafa tutan çocuk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2001 00:00


Bülent BOĞ
Haberin Devamı

13 yaşında bir çocuk profesyonellere kafa tutabilir mi? Florida Boca Raton'dan orta okul öğrencisi Morgan Pressel, geçen hafta sonu golfte bunu denedi. Pressel, 56 yıllık tarihinin elemelerini geçerek gelen en genç golfçüsü olarak ABD Bayanlar Açık'ta profesyollerle mücadele etti.

Haliyle gözler Pressel'ın üzerindeydi, turnuvada medya ordusu bu minik golfçüyü bir dünya yıldızı gibi ilgi gösterip adım adım izledi. Pressel, 150 sporcunun mücadele ettiği turnuvayı ‘‘Benim için katılmak önemliydi’’ diyerek bitirmekle yetindi, ancak geleceğin yıldız adayı olduğunun da sinyalini verdi. Karrie Webb'in kazandığı turnuvadaki diğer ilgi odağı ise 8 aylık hamile olan 36 yaşındaki Brenda Corrie Kuehn'di.

Efsane Jordan dönüyor mu?

6. kez NBA şampiyonluğu yaşayıp 5 kez En Değerli Oyuncu (MVP) seçilen efsane isim Michael Jordan'ın yeniden basketbola döneceği söylentileri güçleniyor. 16 Haziran'da başlayacak yeni sezon hazırlıkları için Boston'da kampa girecek 10 takım arasında Jordan'ın patronu olduğu Washington'un da olması bu iddiayı yeniden gündeme getirdi.

Çalışmalara evsahipliği yapacak Massachusetts Üniversitesi Boston Kampüsü'ndeki yetkililer, Jordan'ın dönüş çalışmalarını burada yapacağı yönündeki duyumla hazırlıklara başlamışlar. 38 yaşındaki Jordan'ın Boston'da kendisini 82 maçlık sezon maratonunu kaldırıp kaldıramayacağı konusunda deneyeceği konuşuluyor. Charles Barkley'in de yeniden basketbola döneceği iddia ediliyor.

Gerçek Ali-Frazier IV

Muhammed Ali ile Joe Frazier'in birbirleriyle yaptıkları 3 maç çok konuşulmuştu. Cuma gecesi oynanacak maçla bu kez ringde kızları Laila Ali ile Jacqui Frazier-Lyde karşılaşacak. Ali-Frazier IV olarak lanse edilen bu maç, boks dünyasını ikiye böldü. Bir yanda Laila ile Jacqui'nin bugüne kadar esaslı rakiplerle karşılaşmadıkları, babalarının adlarını kullanarak kendilerine yer edinmeye çalıştıkları söyleniyor. Örnek olarak, Laila'nın 7. maçında yendiği Marjorie Jones'un bir hayat kadını olduğunu itiraf etmesi ve maçtan kısa süre sonra da uyuşturucu tedavisi için hastaneye yatması gösteriliyor. Diğer yanda ikisinin de bayan boksuna büyük katkıda bulunduğu belirtiliyor. Medya dünyasında ise maça ilgi büyük. 275 medya mensubu maç için akredite olurken, 8000 kişilik salonun 3000 bileti satılmış bile.

Rekorlar Kitabı'ndaki playboy kızı

Sporcu, aktrist, manken, müzisyen ve idareci. Bu özelliklerin hepsi Brezilyalı otomobil yarışcısı 38 yaşındaki Suzane Carvalho'da toplanmış. Flütle başladığı müzik deneyimi, obua, gitar, piyano derken Suzane'ı bir grupla birlikte konserlere taşımış. 250'nin üzerinde reklamda, bir çok film ve TV dizisinde oynayan, Playboy'a soyunan Suzane, Brezilya'daki bayan futbolunun da öncülerinden. Futbol oynayıp, ilk bayanlar şampiyonasının organizasyonunu sağlamış. Botafogo takımını da yeniden yapılandıran isimler arasında. Kart ile başladığı sürücülük kariyeri ise ona bir çok Brezilya ve Latin Amerika birincilikleri getirmiş. Suzane, Formula 3'te yarışan ve birincilik kazanan ilk bayan sürücü olarak Guiness Rekorlar Kitabı'nda da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!