Bugünün önemi

Bugün çok önemli bir gün. Çünkü gündönümü, mevsimlerin başlangıcı ilkbaharın ilk günü. Yani doğanın uyanış günü.

Bugünü mevsimsel yılbaşı olarak düşünebilirsiniz. Çünkü mevsimler İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış olarak birbirini takip eder. Ve bütün mevsimlerin ilk günü 21 Mart olduğu için bugün çok önemli. Peki biz bugünün önemini biliyor muyuz?

Evet. Bir zamanlar biliyorduk. Fakat şimdi unuttuk, bilmiyoruz ama hatırlamaya çalışıyoruz.

Doğanın bir parçası olduğumuzu düşünmeye başladığımız günden itibaren hatırlamak için gayret gösteriyoruz. Ve ne yazık! Çok yeni farkına vardık. Daha doğrusu bizler, doğanın bir parçası olduğumuzu anlamaya çalışıyoruz.

Bunun çok iyi bir işaret olduğunu hemen söylemeliyim. Ne kadar geç kalmış olursak olalım ve geçen zamana ağlamayalım. Birbirimizi suçlamayalım. Ve yakaladığımız heyecanı çevremize yansıtalım.

Bugün 21 Mart. Doğanın uyandığı gün. Ve doğanın parçası olduğumuzun bilinciyle biz de uyanalım. Uyanışın coşkusunu içimizde duyalım ve yaşam enerjisiyle bütünleşelim. Bunun için Park Residence’da bir kutlama yapıyorum, tel: 0216 330 51 29’u arayıp gelebilirsiniz.

Gelemeyenler bugün evlerinde kuruyemiş ve meyvelerle süsledikleri masalarının başında yaşam enerjisiyle bir olabilirler.

Yaşam enerjisiyle nasıl bütünleşeceğinizi bilmiyorsanız, içinizdeki sevgi enerjisini serbest bırakmanız yeterli olacak. Dikkatinizi önce kendinize yöneltin ve muhteşem bir varlık olduğunuzu duyumsayın. Sonra bu duygularınızı çevrenize ve doğaya yöneltin ve mucizevi bir uyum ve ahenk içinde bulunan doğayı zihninizin içinde canlandırın. Benzersiz çiçekler, bitkiler, renkler, dağlar, dereler ve hayvanlarıyla, muazzam bir bütünlük içindeki doğayla birleştiğinizi hayal edin. Dans edin, eğlenin ve içinizdeki pozitif enerjiyi coşkuyla evrene yansıtın. Yansımalar dünyasında yaşıyoruz diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları