Bugünleri de gördü

Güncelleme Tarihi:

Bugünleri de gördü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2013 00:00

Beşiktaş, bedelsiz aldığı McGregor’u 1 milyon 750 bin Euro’ya Hull City’ye sattı.

Haberin Devamı

Kartal, 346 bin Euro fesih ücreti vereceği İskoç kaleciden, 1.4 milyon Euro kazanacak. Bu rakamla siyah beyazlılar, 2005-06’dan sonra alıp-sattığı bir isimden en yüksek kârına ulaşacak.

VE Allan McGregor ile bağlar koptu... Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 26 maçta 39 gol yiyen İskoç file bekçisi, 1.5 milyon Sterlin, yani 1 milyon 750 bin Euro’ya İngiltere Championship takımı Hull City’ye gitti. Siyah beyazlı kulübün açıklamasında, McGregor’a sözleşme fesih bedeli olarak 346 bin Euro ödeneceği duyuruldu. Böylelikle Kartal’ın, geçen sezon bedelsiz aldığı McGregor’dan kazancı tam 1.4 milyon Euro oldu. Siyah beyazlılar böylelikle, 2005-06 sezonundan sonra ilk defa, başka bir takımdan alıp-sattığı bir isimden en yüksek kâra ulaştı.

TEK İSTİSNA, BATUHAN KARADENİZ OLDU

Haberin Devamı

OLAYIN en çarpıcı yönü ise Kartal’ın senelerdir, önce kadrosuna katıp sonra gönderdiği isimlerin neredeyse hiçbirinden beklediği kârı elde edememesi... Öyle ki Beşiktaş, 2013-14 yaz transfer dönemi ile 2005-06 sezonu arasındaki dönemde, milyon Euro’lar harcayarak aldığı Delgado, Cisse, Kleberson, Zapotocny, Bobo, Ferrari, Ernst, Quaresma, Simao gibi yıldızları bedelsiz gönderip zarar etti. Sadece, alt yapıdan yetişen Batuhan Karadeniz, 2010-11’de 2.1 milyon Euro bonservisle Eskişehirspor’a gidip, kulübe fayda sağladı.

EN ÇOK JOHN CAREW GELİR KAZANDIRDI

BEŞİKTAŞ’ın son yıllarda transferden kâr ettiği tek sezon olan 2005-06’da ise, 2004-05’te Valencia’dan alınan John Carew, Kartal’ın kasasını doldurdu. 3.5 milyon Euro’ya gelen Carew, sonraki sezon 7.6 milyon Euro’ya Lyon’a gidip 4.1 milyon Euro’luk kâr getirmişti.
Son 9 sezonda Pancu, Youla, Schildenfeld ve Fink’ten kâra geçilse de bu rakamlar McGregor’un kazandırdığı 1.4 milyon Euro’ya yaklaşamadı.

İsmail Köybaşı kasıma kaldı

GEÇEN yıl mayıs ayında Türk Milli Takımı kampında çapraz bağlarından sakatlanan ve sahalardan 1 yıldır uzak olan İsmail Köybaşı’nın hazır olmadığı belirtildi. Tedavi ile kontrolleri süren İsmail’in, Beşiktaş doktorları tarafından gelecek sezona yetiştirilmeye çalışıldığı, ancak bu ihtimalin zor olduğu öğrenildi. İsmail Köybaşı’nın, ancak kasım ayında sahalara tam olarak dönebileceği, bu nedenle sol bek mevkii için arayışa başlandığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Sıra sol bek ve forvette

PEDRO Franco transferini tamamlayan Beşiktaş yönetimi, şimdi de yabancı bir sol bek ve forvet oyuncusunu kadrosuna katmak için yoğun çaba harcıyor. İdareciler, futbol direktörü Önder Özen’in hazırladığı listedeki oyuncular ile temasa geçerken, teknik direktör Biliç’in de transferler hakkında önerilerde bulunduğu kaydedildi. Yönetimin 1 hafta içinde somut adımlar atması bekleniyor.

Biliç kamp sahasını değiştirecek

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç, Almanya kampında oyuncularını tanıyacağını, Avusturya’daki ikinci kampa ise asıl kadroda yer alacak isimlerle gideceğini açıkladı. Biliç, Futbol Komitesi’nden Ahmet Kavalcı ile yaptığı sohbette, “Takımı geçen yıl oynadığı  maçlardan takip ettim. Kasetlerini izledim. Tüm oyuncular benim gözümde eşit. 31 kişilik kadro 25 kişiye inecek. Kimseye tolerans göstermem” dedi. Biliç ayrıca, antrenman sahasının kamp yapılan otele 20 kilometre uzakta olması nedeniyle sahanın değiştirilmesini istedi. Öte yandan Fernandes’in bugün, Almeida’nın ise yarın kampa katılacağı belirtildi. ? İsmail ER/Berlin

Haberin Devamı

Rangers’tan gelmişti

ALLAN McGregor, İskoç devi Glasgow Rangers’ın borçları nedeniyle 3. Lig’e düşürülmesi sonucu boşta kalıp, bedelsiz olarak Beşiktaş’a transfer olmuştu.

BEŞİKTAŞ’ın kadrosuna katmak istediği Cenk Tosun için G.Antep’in talep ettiği yüksek bonservis bedeli sonrası transferden vazgeçilme noktasına gelindi. Kartal bu transferi askıya aldı.

Divan Kurulu seçimi 7 Temmuz’da

BEŞİKTAŞ Kulübü Divan Başkanlık Kurulu seçiminin 7 Temmuz’da yapılacağı bildirildi. Seçimin, saat 11.00’de Ceylan InterContinental Otel Dolmabahçe Salonu’nda gerçekleştirile-ceği belirtildi. 7 Temmuz’da Yalçın Karadeniz ile eski yöneticilerden Affan Keçeci başkanlık için yarışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!