Bu sorular yanıt bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bu sorular yanıt bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 22:34

Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na aday olunacağını belirterek, 2020 organizasyonundan vazgeçtiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bu sürpriz kararın perde arkasında da bir çok soru işareti kaldı.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu dün akşam saatlerinde bir açıklama yaparak 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yarı final ve final maçları için yaptığı evsahipliği başvurusunu geri çekti.
TFF açıklamasında kısaca şu noktalara değindi.
Türkiye tesisleşme açısından sadece 2-3 maça değil, tüm turnuvaya evsahipliği yapacak kapasitededir.
13 modern stadyumumuzla 2024’te tüm maçların tek ülkede oynanacağı turnuvaya aday olma kararı aldık. Bu nedenle de 2020 adaylığından vazgeçtik.
Ancak bu açıklama akıllara pek çok soru işaretini getirdi. Öyle ya, Türkiye daha birkaç ay önce koşa koşa UEFA merkezine gitmiş, adaylık dosyasını teslim etmemiş miydi? Ne o oldu da bir anda vazgeçti?

İŞTE MERAK EDİLEN O 4 SORU...

Haberin Devamı

Madem vazgeçecektik, niye 1 ay önce başvuru yaptık. O zaman da 2-3 maça ev sahipliği yapacağımızı bilmiyor muyduk?
Adaylıktan son anda vazgeçtik. 25 Nisan tarihi itibariyle adaylar gerekli imzaları tamamlayıp dosyayı teslim edecekti. Türkiye gerekli imzaları (devlet kurumlarından) alamadı mı?
En büyük rakibimiz Wembley’di (Londra) Londra ile aramızda Türkiye aleyhine 25 milyon Euroluk bir pazarlama farkı doğuyordu. UEFA bu farkı kapatmamızı mı istedi?
Türkiye UEFA’ya vereceği 25 milyon Euro’luk farkı kapatamadığı için mi adaylıktan vazgeçti. Sponsorlar gerekli desteği sağlayamadı mı?

Kulüplerin yabancı kararını bekliyoruz

TFF Basın Sözcüsü Mete Düren, “Başkanımız Demirören, kulüplerimizden1 yıl değil 3 yıl geçerli olmak kaydıyla yabancı sayısı konusunda düşüncelerini istedik. Kararlarını önümüzdeki hafta iletecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!