Bu proje gururumuz olur

Güncelleme Tarihi:

Bu proje gururumuz olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2005 01:30

Futbol Federasyonu'nun Milli Stada sahip olma isteği üzerine gerçekleştirilecek projeye F.Bahçe ve G.Saray'dan destek geldi. Nihat Özdemir ve Turgay Kıran, "Gurur abidemiz olur. Mükemmel proje" dediler.

İNGİLTERE, Wembley Stadı ile her zaman gurur duyar. Ada'daki her futbolcu orada oynamayı hayal eder. Şimdi o stat 2012 Yaz Olimpiyatları'na yeniden hazırlanırken, Levent Bıçakcı yönetimindeki Futbol Federasyonu, bir milli mabet oluşturmak için kolları sıvadı.

Önceki gün Asbaşkan Hasan Doğan, Hürriyet'te bu sürpriz planlarını açıklarken, hedeflerinin de 2012 Avrupa Şampiyonası için kozlarının bu stat olacağını söyledi. Dolmabahçe Sarayı'nın mimarisiyle yeniden inşa edilecek İnönü Stadı için F.Bahçe ve G.Saray'dan destek geldi.

Sarı lacivertlilerin başkanvekili Nihat Özdemir ve Cimbom'un asbaşkanı Turgay Kıran, projenin Türk futbolunun gururu olacağını söyledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de federasyona girişimlerinden dolayı teşekkür etti.

YILDIRIM DEMİRÖREN:

Çok iyi bir karar alındı

Yönetime geldiğimizde Anıtlar Kurulu'ndan izin alamadık. Futbol Federasyonu hazırladığı proje ile tarihi dokulara zarar vermeden süper bir stat için start verdi. 2012 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası için düşünülen İnönü Stadı'nın kapasitesinin arttırılması bizce çok iyi bir karar. Levent Bıçakcı ve yönetimine teşekkürler.

TURGAY KIRAN:

Türkiye’nin ihtiyacı var

Proje gerçekleşirse, gurur abidemiz olur. Türkiye'nin böyle bir stada ihtiyacı var. Beşiktaş İnönü Stadı konum olarak çok önemli bir yerde. Eğer proje gerçekleşirse her sene o statta bir Avrupa finali oynanır. Tarihi eser olması nedeniyle belki problem çıkabilir. Ama bunu da çözeceklerine inanıyorum. Böyle bir olaya hepimizin yardımcı olması gerek.

NİHAT ÖZDEMİR:

2012 için stat şart

Her yönü ile mükemmel bir proje olur. Eğer 2012'yi istiyorsak bunu gerçekleştirmemiz gerek. Özellikle Dolmabahçe Sarayı'nın mimarisi ile yapılacak olması hepimizi heyecanlandırır. Böyle bir proje gerçekleşirse gurur duyarız. Yardımcı olmamızı isterlerse seve seve oluruz. Büyük organizasyonlar yapmak istiyorsak, bu tür statlara ihtiyacımız var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!