Bu maçta sevinç olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Bu maçta sevinç olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Sarı lacivertli taraftarlar, şehitler için stada siyah giyerek gidecek. Gollerden sonra sevinç yaşanmayacak, sadece Türk Bayrakları dalgalandırılacak.

Haberin Devamı

DÜNYADA sadece kadın ve çocukların izlediği ilk futbol maçı olan Fenerbahçe-Manisaspor mücadelesine ev sahipliği yaparak tarihe geçen Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yarın bir ‘ilk’ daha yaşanacak. Fenerbahçe ile Samsunspor arasında yapılacak karşılaşmada, kim atarsa atsın gol sevinci yaşanmayacak.

Fenerbahçe Kulübü dün taraftarlara yönelik bir bildiri yayınlayarak, terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçleri için, Samsunspor karşılaşmasına siyah kıyafetle gelmelerini istedi. “Samsun maçında rengimiz siyah” başlıklı bildiride şöyle denildi:

“Hakkari’de, Çukurca’da, Bitlis’te… yurdumuzun farklı köşelerinde vatanımız uğruna canlarını feda eden Mehmetçiklerimiz için Samsun maçında ‘simsiyahız’. 23 Ekim 2011 Pazar günü saat 19.00’da başlayacak 7. hafta maçımızda, siz duyarlı taraftarlarımızı siyah giyinmeye, her iki takımın atabileceği gollerden sonra sadece yerlerinize bırakılacak Türk Bayrakları’nı dalgalandırmaya davet ediyoruz.

Haberin Devamı

Bu maçta sevinç yok, bu maçta birlik var beraberlik var.

Anneleri ağlatan, ulusumuzu yasa boğan şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Stada Türk Bayrakları ile gidecekler

Sarı lacivertli taraftarlar da, şehitlere saygı amacıyla Samsun maçında bir dizi etkinlik düzenleyecek. Fenerbahçe Tribün Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, taraftarların yapacağı eylemler şöyle:

Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maça Türk Bayrakları ile gelinecek.
Maç öncesi stat hoparlörlerinden şehitlerin isimleri anons edilecek.
Şehitlerin isimleri anons edildiği sırada “BURADA” diye bağırılacak.
İstiklal Marşı her zamankinden daha gür ve coşkulu söylenecek.
Maçın 24. dakikasında ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye bağrılacak.
Karşılaşma boyunca hiçbir şekilde küfürlü tezahürat yapılmayacak.

Şehitlerimiz için dua edelim

FENERBAHÇE’nin Brezilyalı kaptanı Alex De Souza, FB TV’ye yaptığı açıklamada, “Şu anda bizim yapabileceğimiz, şehit düşen askerlere dualarımızı esirgememek, onların ailelerine sabır dilemek. Umalım ki sorumlu olan insanlar, bu sorunların çözülmesi için ellerinden geleni yapsınlar ve artık şehitler verilmesin” dedi.

Haberin Devamı

Alex, Mersin İdmanyurdu maçındaki tepkisinin, uygun pozisyonda kendisine pas vermeyen Stoch’a olduğunu da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!