Bu hatalar Liverpool maçında olmamalı

Güncelleme Tarihi:

Bu hatalar Liverpool maçında olmamalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 00:25

Beşiktaş, erken yediği gol sonrası hareketli oyununu panik havasına çevirdi. Bu da top kayıplarına neden oldu. Bu maçtaki sistemini çözemediğim Slaven Bilic, gerekli dersleri çıkarıp Liverpool’a odaklanmalı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’IN aleyhinde birçok faktörü göz önüne alırsak, Eskişehir maçında futbolcuların istekli, canlı ve arzulu oyunlarının açıkçası bu kadar yüksek olacağını tahmin etmiyordum. Liverpool maçının yorgunluğu, Demba Ba ve Gökhan’ın maça başlamaması, hava şartları ve şiddetle puana ihtiyaç duyan Eskişehir takımı, baktığımız zaman Beşiktaş’ın maçta işinin kolay olmayacağını tahmin etmek zor da değildi. Yedikleri gol sonrası maç boyunca topa hakim olan, oyunu rakip sahada oynamak isteyen, sürekli rakibi baskı altına alan, hareketli ve hızlı oyun oynama istekleri gerçekten de önemliydi.
Fakat karşılarında öyle bir Eskişehirspor buldular ki, mücadele eden, pres yapan, oyunu kendi sahasında kabul etmesine rağmen bireysel anlamda hata yapmayan, doğru pozisyon alan bir takım görüntüsü çiziyordu.
Eskişehirspor bütün bunları yaparken de hızlı ve etkili ataklar geliştirecek ve bunlardan da mücadele boyunca gol arayacaktı.

Necip tercihini çözemedim

Nitekim maçın özeti böyle oldu. Fakat özellikle Bilic’in hem çıkardığı takım hem de oyuncu değişikliklerini anlamak pek mümkün olmadı. Kulübede iki stoper varken (Atınç’ı oynatmamasını anlarım, iki sol ayaklı savunmacı ayna anda oynamayabilir) Necip’i oynatmasını çözemedim. 23 yaşındaki Pedro’yu dinlenme amaçlı (33 yaşında değil) kulübede oturtması da doğru değildi.
Bir diğer yanlışı da, gördük ki Gökhan Töre’nin oynayacak olmasını engelleyen herhangi bir durum yoktu. Gökhan ile başlamanız demek, kilitlenmiş maçta takıma fark yaratabilecek bir güç katmak demektir.

Sistemi anlayamadım

Atiba Hutchinson’ı yedek bekletebilirsiniz, daha ofansif bir anlayış içinde olacağınız için... Ama yapmış olduğunuz değişiklikler takımın tamamının kimyasını bozuyorsa o zaman kafamda soru işaret kalır.
Beşiktaş özellikle 65. dakikadan sonra hızlı ve hareketli oyununu aceleci ve panik oyunu haline getirdi. Hatta bir ara kimin nerede oynadığını, hangi görevde olduğunu çözemedik. Son yarım saatlik dilimde acele ve panikten kaybedilen toplar Eskişehir takımı için skoru artırmak adına önemli bir detaydı. Fakat Eskişehirli futbolcular hem skoru koruma adına hem de gereksiz şekilde hareket ettiklerinden aradıkları 2. golü bulamadılar.

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR ŞARTLANMIŞ

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR’i kutlamak lazım. Hadlerini bilerek oynadılar. Maç boyunca değişen oyuncuları adale sakatlığından dolayı oyundan çıkmışsa, bir takımın maça ne kadar şartlandığı da ortadadır.

CENK AYAKTA TUTTU

MAÇ boyunca skorun bu şekilde kalmasını sağlayan ve takımına güç veren bir Cenk vardı. Cenk’in kurtarışları, özellikle ikinci yarının ilk 5 dakikalık bölümünde ve sonrasında Beşiktaş’ı ayakta tuttu.

KÜÇÜK BİR AVANTAJ KAYBI

BEŞİKTAŞ uzun bir aradan sonra deplasmanda yenildi. Kalan haftalar adına sadece küçük bir avantaj kaybetti. Eğer bu maçtan dersler çıkarırlarsa Liverpool maçında çok işlerine yarar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!