"Bu hakemlere göz değil yürek lazım"

Güncelleme Tarihi:

Bu hakemlere göz değil yürek lazım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 11:20

Kayserispo'dan Bursaspor maçını yöneten hakemlere sert eleştirilen geldi.

Haberin Devamı

Başkan Recep Mamur'' Türkiye spor kamuoyu, futbol camiası bir takımın nasıl çalındığını, bir takımın hakkının nasıl gasp edildiğini canlı olarak izledi. Hakemlerin görmedik dediği pozisyonları gördü. Bunun adı hak gaspıdır, emek hırsızlığıdır'' dedi. Kulüp basın sözcüsü Rifat Pehlivan'da ''Hakem 6'lısına hakkımızı helal etmiyoruz. Aldıkları para haram olsun''şeklinde konuştu Kaptan Abdullah Durak'da '' Bu hakemlere göz değil, yürek lazım'' diye yazdı.

Kayserispor'un iki kırmızı kart gördüğü, Salih'in de gördüğü sarı kart nedeniyle bu hafta Galatasaray ile oynacakları maçta cezalı duruma düştüğünü hatırlatan Kayserispor Başkanı Recep Mamur, '' Uzatma dakikalarında yaşananları,maçı yöneten hakemlerin acizliğini, haksızlığını herkes gördü. Bu dakikalarda sahada yaşananlar başta orta hakem Ali Palabıyık'ın haksız kararları, çalamadığı düdükler bize pahalıya mal oldu. Bırakın 1 puandan olmayı, önemli maçlarımız öncesi takımımızı 3 kişi noksan bıraktı. Türkiye spor kamuoyu, futbol camiası bir takımın nasıl çalındığını, bir takımın hakkının nasıl gasp edildiğini canlı olarak izledi. Hakemlerin görmedik dediği pozisyonları gördü. Bunun adı hak gaspıdır, emek hırsızlığıdır'' şeklinde konuştu.

Kayserispor basın sözcüsü Avukat Rifat Pehlivan'da sarı kırmızılı ekibin Bursa'da katledildiğini, futbol adına hakem 6'lısının vebal altında olduklarını söyledi. Pehlivan'' Öncelikle bu maçı yöneten hakemlerin tümüne hakkımız helal etmiyor, sonra da aldıkları hakemlik ücreti haram olsun diyorum. Bir takımın emeğine, gösterdiği mücadeleye ancak bu kadar engel olunur. Rakip takımın sertliklerine göz yuman,sadece bizim 2 oyuncumuzu kırmızı kartlarla oyun dışı bırakan ve haksız sarı kart göstererek futbolcularımızı sindiren hakem Ali Palabıyık ve 5 yardımcısı görmedik gibi basit bir kelimenin arkasına sığınarak puanımızı çalıp, takımımızı Galatasaray maçı öncesi 3 eksikle karşıya bıraktılar'' diyerek tepkisini ortaya koydu.

LÜTFEN EMEĞE SAYĞI

Kayserisporlu futbolculardan Salih Uçar ise sosyal medyada maçla ilgili olarak ''Bizi bu haksızlıklar yaralamıyor bizi daha da güçlendiriyor. Bizi takım olarak birleştiriyor. Bizi ölmeye hazır askerler yapıyor . Artık takım olarak bu bizim şeref meselemiz . Artık, eskisinden daha güçlüyüz, daha korkusuzuz . Bir gün herkesin başına gelmeden kimse anlamıyor ... Hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Önce kırmızı sonra ofsayt görülmedi . Geçen hafta da aynısı golümüz verilmedi. Bu benim isyanım değil tüm takımımızın isyanı. Lütfen, emeğe saygı''diye yazdı.

BU HAKEMLERE GÖZ DEĞİL YÜREK LAZIM

Takım kaptanı Abdullah Durak'da, haksızlık nedeniyle yaptığı itiraz sonrası kırmızı kart gördüğü karşılaşmayla ilgili olarak '' Hakemler de insandır. Tabi ki hakemlerde de göz vardır. Ama ,önemli olan göz değil, yürektir. Sen korkmazsan bizim canımız yanmaz. Sen korkmazsan biz rahat uyuyabiliriz. En acısı da çıkıp 'Olur böyle hatalar' demeleri ve bir kanaldan başka hiç kimse konuşmaya bile uygun görmüyor. Biz Türkiye'de ancak günü kurtarırız. Asla da ilerleyemeyiz. Çünkü bize, hakemlerimize , futbolcularımıza göz değil, yürek lazım'' diye sitemini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

KAYSERİSPOR'DAN SOYUNMA ODASININ KAPISINA HASAR

Haberin Devamı

Kayserisporlu futbolcular, Bursaspor mağlubiyetinden sonra Bursa Atatürk Stadı'nın soyunma odasının kapısını tekmeleyerek hasar verdi. Bursaspor'un 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmada hakem kararlarına ve maçta mağlup olmalarına sinirlenen Kayserisporlu futbolcular, hırslarını soyunma odasının kapısıdan aldılar. Maçın bitiminde öfkeyle soyunma odasına giren Kayserisporlu futbolcuların kapıya kramponlarıyla tekme attıkları öne sürüldü.

Haberin Devamı

KAYSERİSPOR'DA OLAĞANÜSTÜ KONGERE 23 EKİM'DE YAPILACAK

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da olağanüstü kongre 23 Ekim'de yapılacak. Bir süre önce olağanüstü kongre kararı alan sarı-kırmızılı yönetim, 23 Ekim Çarşamba günü İl Özel İdaresi Salonunda saat 11.00'de kongrenin yapılmasını kararlaştırdı. 23 Ekim'de çoğunluğun sağlanamaması halinde kongrenin aynı yer ve aynı saatte 30 Ekim Çarşamba günü yapılacağı öğrenildi. Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, ligin 7. haftasında 5 Ekim Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Gaziantepspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan maçın ardından olağanüstü kongre kararı aldıklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!