Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2001 00:00



Haberin Devamı

Gezin

Aksanat Galerisi'nde çok ilginç bir sergi var. ‘‘Ekvator Çizgisi’’ adını taşıyor sergi. Çünkü uzak bir Latin Amerika ülkesinden, Ekvador'dan üç çağdaş ressamın (Tomas Ochoa, Jorge Velarde ve Carlos Rosero) yapıtlarından oluşuyor. Pazar ve Pazartesi günleri hariç, sergi her gün açık.

Gidin

Bugün İstanbul İş Kuleleri'nde (4. Levent) ilginç bir gösteri var. Özdemir Asaf'ın şiirleri mezzosoprano Aylin Ateş, bariton Kevork Tavityan tarafından yorumlanacak. Serdar Yalçın'ın bestelediği şarkıları, Didem Başar'ın kanunu ve Yalçın'ın piyanosu eşliğinde Şevval Sam seslendirecek. İlhan Selçuk ise Özdemir Asaf'la eski dostluğunu anlatacak.

Dinlenin

Havalar ısınıyor, sahilde turizm mevsimi başlıyor. Hillside Beach Club (Fethiye Kalemya Koyu) açılıyor. Ekim ayının sonuna kadar sürecek olan yaz sezonu boyunca hem iş toplantılarına hem de dinlenmek isteyenlere hizmet sunuyor. Tel: 212-287 27 87.

Kaçırmayın

Önemli ayakkabı firmalarından Hotiç, kriz ortamında yeni sezona indirimle başladı. Nakit ödemelerde yüzde 25, kredi kartı ödemelerinde yüzde 15, Advantage Card ödemelerinde yüzde 10 indirim uyguluyor. Hotiç'in İstanbul'da 7, Ankara'da 3, İzmir, Antalya ve Bursa'da 2'şer, Samsun, Antakya, Trabzon, Denizli ve Sofya'da birer mağazası var. Fabrika satış mağazası ise Kağıthane'de.

Seyredin

Heykel sanatçısı Hale Ürkmezgil'in bronz heykel sergisi The Marmara Oteli Opera Sanat Koridoru'nda başladı. Sanatçının bronzda yaşam bulan, kum kalıba tek döküm heykellerinde figüratif tarz ön plana çıkıyor.

Alın

Metro Grosmarket, Buzbağ şaraplarının sınırlı sayıdaki 1995 rekoltesini Tekel'den satın aldı. Buzbağ şarapları, Elazığ ve Malatya bölgesindeki Öküzgözü ile Diyarbakır'ın Boğazkere üzümlerinin harmanlanmasıyla yapılıyor. Metro Grosmarketler'de...

Deneyin

Ünlü kozmetik markası L'Oreal'in çok hassas hale gelmiş, boyalı, ince telli, permalı, kuru vb. çeşitli saçlar için özel olarak ürettiği zenginleştirilmiş şampuanlar, bakım ürünleri, kremler ve hacim verici spreyler profesyonellerin hizmetine sunuldu.

Tadın

Ege mutfağından ‘‘semizotu çipohorta’’ tarifi... Malzemeler: 2 kabak, 2 patates, 1 kilo semizotu, 3-10 tane taze soğan, 250 gr kıyma, 4 domates, birer demet maydanoz ve dereotu, birer tatlı kaşığı karabiber, tuz, bir çay bardağı su, bir fincan zeytinyağı. Kabak ve patatesleri doğrayıp tuzlu suda bekletin. Soğanları kıyıp zeytinyağıyla öldürün. Kıymayı ekleyip hafifçe kavurun. İki domatesi ilave edip sulu kalacak şekilde pişirin. Sonra diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin. Divan Oteli'nde ‘‘Ege Yemekleri Haftası’’ olduğunu da unutmayın!

Çalın

Gitarist, söz yazarı, besteci, aranjör Hasan Cihat Örter, son olarak birçok ünlü Anadolu melodisini klasik gitar ve piyano için uyarladı. Akkoyun Meler Gelir, Madımak, Hekimoğlu, Üsküdar'a Giderken, Süpürgesi Yoncadan... Nota kitabı Pan Yayıncılık tarafından yayımlandı. Pan Yayıncılık Tel: 0212-261 80 72. www.pankitap.com

Dinleyin

Hayatımıza tamamen sızmış durumdaki Küba sevgisi bu kez bir konser olarak tezahür ediyor. Garanti Caz Yeşili konserlerinin bugün saat 23.00'te Babylon'da gerçekleşecek olanında Kübalı kemancı Alfredo De La Fe çalacak. ‘‘Charanga’’ müziğinin can damarını oluşturan kemanı kendine özgü çalışıyla ilk kez salsa müziğiyle buluşturuyor De La Fe.

Neşelenin

İsviçre'nin ünlü saat markası Swatch, yaratıcılığı, renkleri ve neşesiyle kendine özgü bir tarz. Bu sezon da yaratıcılığını geniş bir yelpazeye yayılan ürünleriyle ispatlıyor. www.swatch.com adresinden tüm koleksiyonu görebilirsiniz..

Öğrenin

Tarih Vakfı'nda yeniden Osmanlıca dersleri başlıyor.... Haftada 4 saat, toplam 50 saat. Yer: Tarih Vakfı Bilgi Belge Merkezi Eminönü İstanbul. Tel: 212-233 21 61.

Hızlı hava taşımacılığı sektörünün dünya lideri DHL, farklı müşteri taleplerine cevap vermek amacıyla dünya çapında başlattığı Physical Channels projesini Türkiye'de D&R Mağazaları işbirliğiyle gerçekleştirdi. Başlangıç olarak İstanbul Etiler, Erenköy ve Nişantaşı D&R Mağazaları'nda DHL'in ‘‘service point’’ standları açıldı.

McDonald's'ın 24 saat açık lokantası Merter'de açıldı. Mcdrive adı verilen sürekli açık lokanta Türkiye'de bir ilk. Uygulama başka bölgelerde de yaygınlaştırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!