Bu forma yarım kilo

Güncelleme Tarihi:

Bu forma yarım kilo
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 00:00

Barcelona’nın yıldızları bu sezon giydikleri formalardan şikayetçi.

Haberin Devamı

Normalde 200 gram ağırlığında olan formaların, maçların ilk 45 dakikasında oluşan terle birlikte 1,5-2 kat daha ağırlaşarak yaklaşık 500 gramı bulduğu belirlendi.

SAHALARDA fırtına gibi esmeye devam eden Barcelona’nın ilginç bir sorunu var. Katalan ekibinin formaları terledikçe ağırlaşıyor. Bu sorunu dile getiren Barça’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, formalarının terledikten sonra ağırlığının 2 katına çıkmasından şikayetçi oldu.

İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre, Barcelona yetkilileri de oyuncuların performansını artırmak için üretilen forma tasarımlarının yetersiz olduğunu kabul etti. Testlerde 200 gram ağırlığında olan formaların maçların ilk 45 dakikasında oluşan terle birlikte 1,5-2 kat daha ağırlaştığı belirlendi.

Üretici firmadan yapılan açıklamada ise, “Forma testlerine yeniden başladık. Ürünlerimizdeki endişeleri gidermek için testler tamamlanır tamamlanmaz çözüm bulacağız” denildi. Futbolculardan şikayetler gelmeden önce çevre dostu olarak geri dönüştürülmüş 1 düzine plastik su şişesinden yapılan bu çok özel formaların en büyük özelliği, futbolcuların kuru ve rahat hareket etmelerini sağlaması olarak biliniyordu.
Formasına tarihi boyunca reklam almayan kulüp, Katar Vakfı ile toplam 170 milyon Euro’luk anlaşma karşılığı  kurumun ismini taşımaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Pet şişelerden yapıldı

- İlk kez geri dönüşümlü polyesterden yapıldı.
- Her bir formada 13 adet geri dönüştürülmüş plastik su şişesi kullanıldı. Böylece 100 milyon plastik su şişesi katı atık sahalarına atılmaktan kurtuldu.
- Dri-FIT teknolojisi ile oyuncuların vücut sıcaklıklarını düzenliyor.
- Kol altlarından bele kadar lazerle kesilmiş küçük delikler var.
- Ön taraftaki kulüp arması ilk kez ısı yardımıyla yapıştırıldı.
- 2 yıl önceki formaya göre yüzde 17 daha fazla esneklik sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!