Bu çile 630 dakika daha sürecek

Güncelleme Tarihi:

Bu çile 630 dakika daha sürecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2013 00:13

Galatasaray evindeki kalan 7 maçını da bozuk zeminde oynamak zorunda.

Haberin Devamı

Schalke maçına damga vuran Türk Telekom Arena’nın zemini, sarı kırmızılıların en büyük rakibi haline geldi. İkinci Başkan Dürüst, “Bu sezonu böyle geçireceğiz” açıklamasında bulundu. 

GALATASARAY-Schalke maçına, futbol dışında en çok zeminin bozukluğu damga vurdu. Türk Telekom Arena’nın, her ayak basıldığında yerinden kalkan çimleri futbolu bile engelleme noktasına kadar geldi. Sarı kırmızılılar, belki de normal şartlarda kazanabileceği bir Şampiyonlar Ligi zaferini saha şartlarının kurbanı olarak kaçırdı. Arena’daki bu zemin işkencesi ise en az 7 maç daha sürecek. Kış aylarında drenaj ve çim zemini yenilemek zorunda kalan sarı kırmızılılar, sezon sonuna dek Türk Telekom Arena’nın zeminiyle de mücadele edecek.

‘BİTKİ BİLE BAHARDA EKİLİR’

FATİH Terim ve oyuncuların maçtan sonra isyan ettiği zemin hakkında, 2. Başkan Ali Dürüst Hürriyet’e, “Evde bile bitki ekseniz baharda ekersiniz. Genelde bu tip tedaviler saha düzeltmeleri baharda olur. Ve zemin tam oturması içinde dinlenmeye bırakılır. Kış mevsimi olmasından dolayı bu duruma geldi. Zemini devre arasında yenilemek zorundaydık. Bunu yaza kadar böyle idare edeceğiz. Sezon sonunda ise daha iyi duruma getireceğiz” açıklamasında bulundu. Kısaca G.Saray Arena’da oynayacağı kalan 7 lig maçında aynı tehlike ile karşı karşıya olacak. Sezon bitiminde ise, çim zemin yeniden kapsamlı bir bakıma alınacak.

Haberin Devamı

Arena’yı tarlaya çeviren 5 neden

Devre arasında bakıma alınan sahayı, Beşiktaş derbisi için erken açmanın faturası ağır oldu.

Türk Telekom Arena’yı ikinci yarının başındaki Beşiktaş derbisine yetiştirmek için kullanıma erken açan Galatasaray, bunun faturasını belki de Şampiyonlar Ligi’nden elenmekle ödeyecek. Peki neden böyle oldu?..
- Kalın kesitli ve killi bir tabakayla gelen çimde adaptasyon sorunu yaşandı.
- 11 Ocak’ta serilen çimin kullanımı için azami süre olan 45 gün beklenmedi.
- Erken kullanımdan ötürü çimlerde köklenme oluşmadı.
- Yeniden çimleme için mevsim de uygun değildi.
- Yeterli güneş ve hava alınamadı, suni ışık da yetersiz kaldı.

Haberin Devamı

Schalke 04 nasıl çözdü?

- G.Saray’ın rakibi de arena tipi stata sahip. Ancak Almanlar çim zemini bir düğmeyle komple stat dışına çıkartıp bakımı yapıyor. Hollanda’daki Gelredome Arena’da da aynı çözüm uygulanıyor.
- Çimler ayrıca 16’şar metrekarelik bloklar halinde de stat dışına çıkartılıp korunuyor. ABD’deki Reliant Arena’da da bu yöntem uygulanıyor.
- Türk Telekom Arena tipi statlardaki bir diğer çözüm de suni güneş ışığı kullanmak ama bu kısmi bir çözüm.  / Kenan Başaran

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!