"Bu ceza bir uyarıdır"

Güncelleme Tarihi:

Bu ceza bir uyarıdır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 15:14

Eski pilot ve FIA yarış hakemi Derek Warwick, Formula 1'in önde gelen pilotlarını uyararak, hiçbir pilotun men cezası almama gibi bir ayrıcalığının bulunmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Warwick, Belçika GP startında zincirleme kazaya yol açan Romain Grosjean'a verilen sert cezanın, benzer şekilde sürüş yapan tüm pilotlar için geçerli olacağını ve bu cezanın tüm pilotlara örnek olması gerktiğini dile getirdi.

turkiyef1.com'un derlemesine göre, Warwick, "Tüm pilotların, bir, iki, üç veya dört yarış diskalifiye olmayacaklarına dair bir garantilerinin bulunmadığını anlamaları gerekiyor. Tehlikeli olduğu düşünülen şeyler yaşandığında, yarış hakemleri Spa'daki gibi hareket etmeliler" dedi.

Grosjean'ın "harika ve hızlı bir pilot" olduğunu söyleyen Warwick, "İlk turu temiz geçtiğinde iyi bir yarışçı, fakat 12 yarışın yedisinde ilk turda olayların içinde oldu. Verilen ceza doğruydu. Sadece Spa'daki kazayı ele alsak (bile) cezayı hak etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüm pilotların buradan gerekli dersi çıkarmasını umduğunu kaydeden Warwick, "Tüm pilotlar, kimin olduğu önemli değil, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, bir veya iki yarış ceza almama ayrıcalığına sahip değil" dedi.

Jackie Stewart da, yarış yasağının pilotların bu tür olaylardan sakınmaları açısından en etkili olduğunu savunarak, verilen para cezalarının pilotları etkilemediğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!