Broos oyuncularını hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Broos oyuncularını hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2009 14:04

Trabzonspor'un Belçikalı teknik direktörü Hugo Broos, Galatasaray maçı öncesi tek tek görüştüğü oyuncularını kritik maça hazırlıyor.

Haberin Devamı

 İlk hedef olarak rakibin hücumcularını durdurmayı planlayan Broos, Colman'a ise özel sorumluluklar yükleyecek.

Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak Trabzonspor'da moraller yerinde. Teknik direktör Hugo Broos oyuncularıyla yaptığı toplantılarda onları kritik maça hazırlarken, futbolcuların antrenman performansı da tecrübeli teknik adamın yüzünü güldürüyor. Özellikle Alanzinho ve Umut antrenmanlarda ön plana çıkan isimler olarak dikkat çekerken Broos'un milli takım kampından dönecek olan Gökhan Ünal'la da özel bir görüşme yapacağı öğrenildi. Bu futbolcudan derbi maçta en üst düzeyde yararlanmayı planlayan Broos, Gineli futbolcu Ibrahima Yattara hakkında ise net bir karar veremiyor. Broos'un Yattara'yı riske etmekten korktuğu, ancak Gineli futbolcunun ise oynamaktan yana tavır sergilediği belirtildi. Galatasaray maçında öncelikle rakibin etkili hücum oyuncularını durdurarak, kanatlardan pozisyon yakalamayı deneyecek olan Broos'un, oyun kuruculuk görevini ise Colman'a yüklemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

FERHAT: "ARDA'DAN KOPYA ÇEKMEYE ÇALIŞIRDIM"

Trabzonspor'un genç sol kanat oyuncusu Ferhat Öztorun da kulüp dergisine farklı açıklamalarda bulundu. Lise yıllarında Arda, Uğur ve Cafer Can'la Şehremini Lisesi'nde aynı sınıfta okuduklarını söyleyen Ferhat, "Arkadaşlarım Şehremeni Lisesi'ne gidiyorlardı. Galatasaraylılar hep oradaydı. Onların sınıfları toleranslı oluyordu. Lisede Uğur ve Arda ile aynı sırada oturuyorduk. Arda'nın dersleri oldukça iyiydi. Ben ondan kopya çekmeye çalışırdım. Ama yazısı çok kötü olduğu için okuyamazdım. Okuyabildiğim kadarını yazardım. Okunmayacak o yazısını hocalar nasıl okur ve her seferinde en yüksek puanı alırdı bir türlü anlam veremezdik. Üç kelimesiyle sayfayı doldururdu. Kocaman yazardı harfleri. Ona rağmen okunamazdı yazısı. Liseden sonra milli futbolcu olduğumuz için yetenek sınavına girdik. Benimle birlikte yetenek sınavını geçen diğer sporcu Serdar Özkan oldu. Arda ve Uğur elendi. Bizde Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'ne girdik. Ancak bugünkü şartlarda bir sporcunun üniversiteden mezun olması çok zor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"TRABZONSPOR ÇOK BÜYÜK BİR KULÜP"

Ferhat, Trabzon'da hiç yabancılık yaşamadığını da belirterek, "Menajerlerim, Trabzonspor'un beni istediğini söylediğinde sevindim. Trabzonspor'un bana talip olması önemliydi benim için. Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynayacağı hafta Trabzon'a geldim. Geldiğimde ön protokol imzalanmıştı. Manisa'da yaşadığım yabancılığı burada hiç yaşamadım. Sanki geçen yıl da buradaymışım gibi. İnsanlar bana çok samimi yaklaştı. Trabzonspor hakikaten büyük bir kulüp ve camia. Taraftarı, yönetimi, işleyişi ve hedefleri hep yüksek. Buraya geldiğimde yeniden büyük bir kulübe geldiğimi hissettim" diye konuştu.

"LİGDE GERİDE KALDIK, AMA FARKI KAPATABİLİRİZ"

Haberin Devamı

Trabzonspor'da yeniden Avrupa'ya gitme hayalinin peşinde olduğunu da söyleyen Ferhat, "Trabzonspor'dan Avrupa'ya gitmek oldukça kolay. Çünkü Avrupa'ya gitmek için ya çok iyi menajeriniz olacak ya da çok iyi performansınız. Bu performansı ancak büyük bir kulüpte gösterebilirsiniz. Talihsizlik eseri UEFA'ya katılamadık ancak Trabzonspor her zaman gözönünde olan bir kulüptür. Galatasaray'da ve Manisa'da şampiyonluk yaşadım. Trabzonspor'da da şampiyonluk yaşamayı çok istiyorum. Şu an biraz geride kaldık ama lig çok uzun. Farkı kapatabiliriz. Burada şampiyonluğa büyük bir özlem var. Bu şampiyonluk benim oynadığım takımla gelirse mutluluğum ikiye katlanır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"CALE'YLE REKABET ETMEK KENDİMİ İYİ HİSSETTİRİYOR"

Ferhat, Cale'yle yaşadıkları forma rekabetinin kendisini iyi hissettirdiğini de vurgulayarak, "İyi olmak için birinin sizi tetiklemesi gerekir. Tek başına olduğunuz bir yerde ne olursa olsun başarılı olamazsınız. Tek başınıza olduğunuzda kötü oynasanız bile düzeltmek için yeterince çaba sarf edemezsiniz. Bu durum ikinci ve üçüncü maça da yansıyabilir. Ancak arkanızdan gelen birinin olduğunu bilmek, toparlanmanıza yardımcı olabilir. Rekabet performansın üst seviyeye çıkmasını sağlar. Cale, Hırvat Milli Takımına gidiyor ve iyi de bir futbolcu. Ben de kendime güveniyorum. İkimiz de elimizden geleni yapıyoruz. Hoca hangimiz hakkında karar kılarsa o oynuyor" dedi.

Haberin Devamı

"AVRUPA'YA GİTMEYİ ÇOK İSTİYORUM"

En önemli hedefinin Avrupa'ya gitmek olduğunu da belirten Ferhat, şöyle konuştu: "Açıkçası Avrupa'ya gitmeyi çok istiyorum. Bunun için önce burada kendimi ispatlamam gerek. Türkiye'de Trabzonspor'da devam etmek isterim. Ancak bir yere gideceksem Avrupa olmasını arzularım. O zaman hedefime ulaşmış olurum. Buraya geldiğim ilk günden beri bunu dile getiriyorum. Ayrıca Milli takımın bütün kategorilerinde oynadım. Bir tek A Takım kaldı. Orada oynamayı her futbolcu ister. Ben iyi bir performans yakalayıp o performans çizgisini koruduğum sürece o formayı da giyeceğime inanıyorum" dedi. Ferhat, kendisine idöl olarak ise Norveçli sol bek John Arne Riise'yi aldığını söyledi.

GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Öte yandan Trabzonspor, hafta sonu Galatasaray'la deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını sabah saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı çalışmayla sürdürdü. Teknik direktör Hugo Broos yönetiminde yapılan antrenmana milli takım kamplarında bulunan Song, Cale, Gökhan, Ceyhun ve ameliyat olan Zafer katılmadı. Bordo - mavili futbolcular antrenmana sahada başlayarak düz koşu ve istasyon çalışması gerçekleştirdiler. İdmanın son bölümünde ise salonda kondisyon çalışması yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!