Brezilyalı efsane Pele'ye büyük onur

Güncelleme Tarihi:

Brezilyalı efsane Peleye büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 19:47

Dünya futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olan ve asıl adı Edson Arantes do Nascimento olan Pele, 17 Ekim'de Monaco'da yapılacak Golden Foot ödül töreninde büyük bir onurun sahibi olacak.

Haberin Devamı

Pele'ye büyük onur

Brezilyalı efsane, "gelmiş geçmiş en iyi futbolcu" olarak hatırlanacağı prestijli "Altın Ayak" kariyer ödülüne sahip olacak.

Pele, 17 Ekim'de Montecarlo'da düzenlenecek törende ayak izlerini "The Champions Promenade"e bırakacak ve Ronaldo, Platini, Zidane, George Best, Diego Maradona, Romario, Luis Figo, Del Piero ve birçok yıldızın arasına katılacak.

Başarıları

Futbol kariyerine 16 yaşında Brezilya Ligi ekiplerinden Santos'ta başlayan Pele, 1958'te Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası kazandı. Bu sevinci 17 yaşında yaşayan Pele, Dünya Kupası kazanan en genç oyuncu oldu. Brezilya ile 1962 ve 1970'te de Dünya Kupası'nı kaldıran efsanevi oyuncu, 3 kez Dünya Kupası kazanan tek oyuncu oldu.

Sadece Santos ve Brezilya Milli Takımı'nın değil, dünya futbol tarihinin de en golcü ismi olan Pele, 1366 maçta 1283 gol attı.

Haberin Devamı

1974'te New York Cosmos ile sözleşme imzalayan Pele, 1975-77 arası futbol oynadığı takımını 1977'de şampiyonluğa taşırken; 1 Ekim 1977'de kariyerinin son maçına yaklaşık 75 bin taraftar önünde çıktı.

FIFA'nın "Asrın Futbolcusu" diye adlandırdığı Pele, futbolu bıraktıktan sonra da sporla iç içe kalırken; basın sözcülüğü ve futbol elçiliği görevlerinde bulundu.

İşte Adaylar

Gianluigi Buffon (İtalya)
Iker Casillas (İspanya)
Didier Drogba (Fildişi Sahili)
Zlatan Ibrahimovic (İsveç)
Ricardo Kaká (Brezilya)
Andrea Pirlo (İtalya)
Carles Puyol (İspanya)
Raúl González Blanco (İspanya)
Clarence Seedorf (Hollanda)
Xavier Hernández (İspanya)

Oylama sürüyor

Uluslararası düzeyde çok büyük önem taşıyan "Golden Foot"ta 2012 yılı organizasyonunun yeni kazananının belirlenmesi için geri sayım süreci devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda ünlü ismin katıldığı ve ödüllendirildiği "Altın Ayak" ödülünün sahibini bu sene de yine futbol taraftarları belirleyecek.

17 Ekim’de sahibini bulacak

Futbol tarihinin en büyük oyuncularının her yıl büyük bir onura layık görüldüğü, dünyanın saygın futbol ödüllerinden Golden Foot’un 2012 ödül töreni, Prens II. Albert’in Monte Carlo'daki ev sahipliğiyle 17 Ekim tarihinde düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!