Brezilya - Kuzey Kore 2-1

Güncelleme Tarihi:

Brezilya - Kuzey Kore 2-1
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 19:59

FIFA 2010 Dünya Kupası G Grubu’nda Brezilya ile Kuzey Kore karşı karşıya geldi. Brezilya, Kuzey Kore'yi 2-1 mağlup etti. Galatasaraylı futbolcu Elano ilk 11'de başladığı karşılaşmayı bir de golle süsledi.

Haberin Devamı

Brezilya bu galibiyetle 3 puanın sahibi olurken grup liderliğine yükseldi.

İLK 11'LER

BrezilyaJulio Cesar , Maicon, Lucio, Juan, Michel Bastos ,Felipe Melo,Gilberto Silva,Elano, Kaka, Robinho, Luis Fabiano

Kuzey Kore: Ri Myong-guk ,Ri Kwang-chon ,Cha Jong-hyok , Pak Chol-ji, Ri Jun-il ,Ji Yun-nam,Mun In-guk,An Yong-hak,Pak Nam-chol ,Hong Yong-jo,Jong Tae-se

        
MAÇTAN DAKİKALAR

Johannesburg, Ellis Park Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kuzey Kore savunması Brezilyalı yıldızlara geçit vermeyince ilk yarı golsüz tamamlandı. İkinci yarıya daha hırslı başlayan Brezilya, 55. dakikada Elano'nun verdiği pası gole çeviren Maicon, takımını Kuzey Kore karşısında 1-0 öne geçirdi. Durumu eşitlemeye çalışan Kuzey Kore takımı, 72. dakikada ilk golün pasını atan Elano'dan gelen golle 2-0 yenik duruma düştü. Maçın sonlarına yaklaşılırken kazanma umutları azalan Kuzey Kore, 89. dakikada Yun Nam Ji'nin golüyle umutlandı. Ancak bu gol maçında skorunu belirledi ve Kuzey Kore, Brezilya karşısında 2-1 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Turnuıvadaki ilk maçını kazanan Brezilya, 2. maçta Elano'nun Galatasaray'dan takım arkadaşı Keita'nın formasını giydiği Fildişi Sahili ile karşılaşacak. Kuzey Kore ise 2. maçında Portekiz ile karşılaşacak. 

 Gruptaki puan durumu şöyle:

TAKIMLAR O G B M A Y P

1-Brezilya 1 1 0 0 2 1 3

2-Fildişi Sahili 1 0 1 0 0 0 1

3-Portekiz 1 0 1 0 0 0 1

4-Kuzey Kore 1 0 0 1 1 2 0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!