BP, Milli Paralimpik Takımı'na sponsor oldu

Güncelleme Tarihi:

BP, Milli Paralimpik Takımına sponsor oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2011 12:58

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile BP, 5 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer ile BP Türkiye Ülke Başkanı Can Suphi, 2016 yılına kadar gerçekleştirilecek sponsorluk anlaşmasına imza attılar.
İmza törenine Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Güreli, genel sekreter İbrahim Gümüşdal, yönetim kurulu üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve BP Türkiye Akaryakıt Direktörü Richard Harding de katıldı.

Toplantıda konuşan Yavuz Kocaömer, paralimpik ve engelliler için önemli bir günün yaşandığını belirterek, “TESYEV olarak yaşam biçimimiz insanlarla birlikte olmak. Onlara ikinci sınıf insan olmadıklarını anlatmak istiyoruz. Ülkemizde sporun içinde olup paralimpiğin ne olduğunu bilmeyen devlet büyüklerimiz ve genel müdürlerimiz var” dedi.

BP Türkiye Ülke Başkanı Can Suphi ise çok önemli bir ilişkiye imza attıklarını, 2011 yılından 2016 yılına kadar Milli Paralimpik Takımı'nın başarıları için enerji sponsorluğunu üstlendiklerini dile getirdi. Suphi, Paralimpik Milli Takımı'nın, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda BP'nin desteğiyle mücadele edeceğini söyledi.

Yönetim kurulu üyesi Şenes Erzik ise yine ülkenin doğal afet sonucu kötü günler yaşadığı bir dönemde bulunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
“İnsanlar bulundukları yerleri terk ediyor. Ülke sosyal sorunlarla baş başa kalıyor. BP'yi, manevi destek duyduğumuz bir zamanda verdiği destekten dolayı kutluyorum. Maalesef çoğunlukla kötü şeyler olduğunda ismim ve resmim çıkıyor. İyi şeylerde çıkmıyor.”

4.5 milyon dolarlık destek

Gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasıyla BP, 2016 yılına kadar Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'ne 4.5 milyon dolarlık destek verecek.

Anlaşmanın ayrıntılarıyla ilgili bilgi veren BP Türkiye Akaryakıt Direktörü Richard Harding, sporcuların paralimpik oyunlarına hazırlanmasında yakıt tedariğini de sağlayacaklarını vurgulayarak, “TESYEV ile uzun süreli birlikteliğimiz olacak. Engelli sporcularımıza araç ve malzeme yardımında da bulunacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!