BP’den engelli sporculara 4.5 milyon dolarlık destek

Güncelleme Tarihi:

BP’den engelli sporculara 4.5 milyon dolarlık destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

Türkiye Milli Paralimpik (Engelli Oyunları) Komitesi ile akaryakıt devi BP, 5 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayla BP, Türkiye Paralimpik Komitesi’ne 2016 yılına kadar 4.5 milyon dolarlık destek verecek.

Haberin Devamı

Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer ile BP Türkiye Ülke Başkanı Can Suphi, anlaşmaya imza attı.

Törene Erzik de katıldı

Törene, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Güreli, Genel Sekreter İbrahim Gümüşdal, Yönetim Kurulu Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile BP Türkiye Akaryakıt Direktörü Richard Harding de katıldı.

Araç ve malzeme yardımı yapılacak

BP Türkiye Akaryakıt Direktörü Richard Harding, sporcuların paralimpik oyunlarına hazırlanmasında yakıt tedariğini de sağlayacaklarını vurgulayarak, “TESYEV ile uzun süreli birlikteliğimiz olacak. Engelli sporcularımıza araç ve malzeme yardımında da bulunacağız” dedi. BP Türkiye Ülke Başkanı Can Suphi de Paralimpik Milli Takımı’nın, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda BP’nin desteğiyle mücadele edeceğini dile getirirken, Şenes Erzik ise ülkenin doğal afet sonucu kötü günler yaşadığı bir dönemde BP’yi verdiği destekten dolayı kutladı.

Haberin Devamı

Paralimpiği bilmeyen büyüklerimiz var

Toplantıda konuşan Yavuz Kocaömer, paralimpik ve engelliler için önemli bir günün yaşandığını belirterek, “TESYEV olarak yaşam biçimimiz insanlarla birlikte olmak. Onlara ikinci sınıf insan olmadıklarını anlatmak istiyoruz. Ülkemizde sporun içinde olup paralimpiğin ne olduğunu bilmeyen devlet büyüklerimiz ve genel müdürlerimiz var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!