Borç kavgası

Beşiktaş’taki yeni krizi yönetim ve iddia sahibinin açıklamalarıyla veriyoruz.

Haberin Devamı

Başkan Fikret Orman yönetiminin eski borçları şişirdiğini öne süren BJK Denetleme Kurulu eski Üyesi Mehmet Küçükince’ye yönetim cevap verdi: “Dernek denetim kurulu, bazı borçlara raporunda yer vermemiş.”

BEŞİKTAŞ ’ta tüzük değişikliği için pazar günü yapılacak genel kurul öncesi hareketli ve hararetli günler yaşanıyor. Tüzük değişikliği sonrası yapılacak muhtemel seçim nedeniyle kulisler kaynamaya başladı. Orman’ın en büyük argümanı olan eski yönetimin borçları konusuna itiraz geldi. BJK Denetleme Kurulu eski Üyesi Mehmet Küçükince, Orman yönetiminin iddia ettiği gibi kulübü devraldığında borcun 581 değil 431 milyon olduğunu savundu. Yönetim, dernek denetiminin bazı borçları hesaba katmadığını dün açıkladı. Kulübün açıklamayla Orman yönetiminin borçları şişirdiğini ileri süren eski denetleme kurulu üyesi Mehmet Küçükince’nin yanıtlarını birlikte ele alalım:

Haberin Devamı

BİLGİSAYARLAR NE ZAMAN HESABA KATILIR?

YÖNETİM dernek denetimnde Ferrari ve Aktif AŞ davaları için ayrılması gereken karşılıklara yer verilmediğini söylüyor. Küçükince “Hadi 20-30 milyon borç ekleyin. Peki 150 milyon ne demek?” diyor. Yönetim, demirbaş ve tesis cihazları gibi duran varlıkların borç tutarından tasfiye olmaksızın düşülemeyeceğini söylüyor. Küçükince ise “Net borcu hesaplarken düşülür” diyor. Yönetim, belgesiz ödemelerin alacak kaydedildiğini söylüyor. Küçükince ise “Yarım bırakılan işi kulüp tamamlarsa harcadığı parayı o firmaya borç, kendisine alacak yazar” diyor.

ALINAN AVANSLAR BORÇ MU DEĞİL Mİ?

YÖNETİM avans olarak kullanılan gelirin geleceğe ait borç olduğunu söylüyor. Küçükince ise avansın borç yazılamayacağını savunuyor. Küçükince’ye göre 150 milyon liralık ekst-ra borç ağırlıkla kullanılan gelir hesabından ve vergi borcunda gösterilen artıştan kaynaklandığını söylüyor. Küçükince özellikle de kullanılan gelir hesabını kabul etmiyor. Yani geleceğe dair bir gelir harcansa da bunun borç olarak yazılamayacağını öne sürüyor. Hazirandaki muhtemel seçimde veya en geç haziran sonunda açıklanacak olan Futbol AŞ yıllık bilanço rakamları borcun ne olduğunu söyleyecek!..

Haberin Devamı

İbradan geçen borç 552 milyon

- Yönetimin ilan ettiği borç 581 milyon TL
- 31.12.2012’de ibradan geçen borç 552 milyon TL
- Ödendiği açıklanan borç 29 milyon TL
- Borcun 511 milyonu Futbol AŞ’ye ait.
- Bu borcun 114 milyonu finansal borç
- Futbol AŞ’nin varlık değeri 128 milyon TL (AŞ verilerin 2012 9 aylık bilançoya göredir)

Yönetim, “Kartal Yuvalarımızda yapılan stok sayımları neticesinde stok açığı olduğu tespit edildi” derken eski denetçi Mehmet Küçükince  “Açılış bilançosuna 1 Haziran 2012’de görevlendirdikleri bağımsız denetim şirketinin ortaya çıkardıkları rakamları ve şartlı görüşü niye koymadılar” diyor.

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, bir yılı geçen yönetim  sürecinde önceliği mali disipline verdi. ERNST&YOUNG firmasına kulübü denetleten Orman, kulübün borcunun 581 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Eski borçları kısmen ödeyerek kısmen de yapılandıran Orman, Avrupa kupalarına katılım lisansı sürecini son gün ancak tamamlamıştı.

Yazarın Tüm Yazıları