Boksta birinciler belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Boksta birinciler belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 00:00

Şanlıurfa'da yapılan, Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası final müsabakalarıyla sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'nda, bir haftadan bu yana devam eden ve 60 takımdan yaklaşık 400 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın finalinde, 10 sıklette 20 sporcu dereceye girebilmek için ringe çıktı.
Gün boyunca yapılan 10 müsabaka birbirinden çekişmeli anlara sahne oldu. Dereceye giren sporcular müsabakanın ardından düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Şampiyonanın final müsabakalarını Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve asbaşkanlar Mert Öztemel, Ahmet Güzel ile Büyük Erkekler Boks Milli Takımı Başantrenörü Degoberto Rojas Scott ve yardımcısı Eliober Montero Silveira da izledi.

Federasyon Başkanı Gözgeç

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, yeni dönemde Türk Milli Takımını ve Türk bayrağını taşıma sorumluluğu olan, kimin adına dövüştüğünün farkına varabilen sporcularla yola çıkılacağını söyledi.

Gözgeç, Şanlıurfa'da geçen haftadan bu yana devam eden şampiyonanın çok iyi bir ortamda geçtiğini ve yeni sporcuların belirlenmesi adına önemli sonuçlar verdiğini ifade etti.
Bakü'de yapılan dünya şampiyonasını hatırlatan ve iyi bir sonuç alamadıklarını ifade eden Gözgeç, müsabakaların ardından yönetim kurulu olarak mevcut durumu gözden geçirdiklerini, teknik heyette bir revizyona gidebileceklerini dile getirdi.

Milli takıma seçilecek sporcular konusunda da yeniden yapılanmaya gidileceğine değinen Gözgeç, şöyle devam etti:
“Türk milli takımını, Türk bayrağını taşıma sorumluluğu olan ve kimin adına dövüştüğünün farkına varabilen sporcu kardeşlerimizle yola çıkacağız. Türk milli takımının formasının ucuz olmadığını hepimiz göreceğiz. Mevcut antrenör kadrosunu çok iyi, yetenekli ve deneyimli hocalarla ve değişik sporcularla güçlendireceğiz.”

Büyük Erkekler Boks Milli Takımı Başantrenörü Degoberto Rojas Scott da, Şanlıurfa'nın önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını belirterek, nisan ayında yapılacak olimpiyat elemelerine davet edilecek sporcuları büyük ölçüde belirlediklerini kaydetti.

Sıkletlerinde şampiyon olan sporcular şöyle:
49 kilo: Ferhat Pehlivan
52 kilo: Alkan Özdemir
56 kilo: Furkan Ulaş Memiş
60 kilo: Fatih Keleş
64 kilo: Yakup Şener
69 kilo: Onur Şipal
75 kilo: Erol Özkan
81 kilo: Burak Aksin
91 kilo: Ümit Can Patır
artı 91 kilo: M. Erkan Avcı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!