Boğaz'ın yeni prensi

Güncelleme Tarihi:

Boğazın yeni prensi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Togolu yıldız futbolcu Salou'nun günlerce süren pazarlık sonunda Fenerbahçe'ye transfer oluşu Alman basınında geniş yer aldı. Tüm basından gizli olarak gerçekleşen bu büyük transferin Duisburg kulübünü zengin ettiğini ifade edan Alman gazeteleri transferi, ‘‘Salou, Boğaz'ın yeni prensi’’, ‘‘Salou artık Türk oldu’’ ve ‘‘Salou, Duisburg'u zengin etti’’ başlıklarıyla okuyucularına duyurdu. Öte yandan Salou'nun transferine sinirlenen MSV Duisburg antrenörü Friedhelm Funkel, ‘‘Yönetim spor açısından değil, maddi açıdan karar verdi. Bunun cezasını bu sezon çekeceğiz. Önümüzdeki sezon hedefimiz artık ligden düşmemek olacak’’ dedi.

Yüksek tirajlı BİLD gazetesi transferi ‘‘Salou artık Türk oldu’’ başlığıyla verdi. ‘‘Allahaısmarladık, Salou’’ diyen gazete, MSV Duisburg forvetinin gücünü kaybettiğini ve yeni bir forvet oyuncusunun fiyatının da el yaktığını vurguladı. Antrenör Funkel'in sözlerine de yer veren BİLD, Duisburg'u zor günler beklediğini öne sürdü.

Diğer gazeteler de Salou'nun transferine şöyle yer verdiler.

Neue Ruhr Zeitung (NRZ): Duisburg, Salou sayesinde tarihinde ilk kez para içinde yüzüyor. Salou için alınan para Duisburg'un yıllık bütçesinin yüzde 40'ını oluşturuyor. Duisburg bu parayla yeni forvet oyuncuları arıyıor. Ancak, MSV'un büyük bir para aldığını duyan diğer kulüpler oyuncuların fiyatlarını aşırı derecede arttırdılar.

Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ): Salou, Bosporus'un yeni prensi. Küçük bir ücret karşılığına Mönchengladbach'dan Duisburg'a gelen Salou transfer yarışında Fenerbahçe'yi tercih etti.‘Hayır’ denemeyecek astronomik bir rakkamla Fener'e transfer edilen Salou daha önce Duisburg defterini kapattığını açıklamıştı. Son zamanlarda Salou'nun kafasında sadece Fenerbahçe vardı ve Salou nihayet muradına erdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!