bm haberleri sayfasında bm hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 51446 bm haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 2017'de başlattığı ve kurucusu olduğu "Sıfır Atık" Girişimi, bu yıl "Moda ve tekstilde sıfır atığa doğru" temasıyla kutlandı, New York, Roma, Brüksel, Viyana, Paris ve Gaboron'da çeşitli panel ve etkinlikler düzenlendi.
#Sıfır AtıkEmine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve BM Genel Kurulu’nda 30 Mart’ın Uluslararası Sıfır Atık Günü kabul edilmesiyle uluslararası boyut kazanan ‘Sıfır Atık Hareketi’ 7 yaşında. 7 yıllık harekette 74.5 milyon ton atık geri kazanıldı, ekonomiye 256 milyar lira katkı sağlandı.
#Emine ErdoğanCUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak “Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru” temasıyla kutlanan “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” özel etkinliğinde BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından BM Genel Merkezi’nde düzenlenen “Yankılar” sergisi açılış programına katıldı.
#Emine ErdoğanOlası barış anlaşması için son dönemde birçok formül ve şartın ortaya atıldığı Ukrayna savaşında, Rusya lideri Putin’den Kiev’e BM yönetimi atanması teklifi geldi. BM nezaretindeki geçici yönetimin ülkeyi seçimlere götürebileceğini savunan Putin, benzer uygulamaların daha önce de yapıldığını söyledi.
#PutinBM Genel Kurulu’ndaki “Uluslararası Sıfır Atık Günü” Özel Etkinliği’nde konuşan Emine Erdoğan, moda ve tekstil sektörünün çevre kirliliğinde çok yüksek bir payı olduğuna dikkati çekerek, “Yavaş ve sürdürülebilir modayı hayata geçirmek artık hepimiz için bir zorunluluktur” dedi.
#BMAlmanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu başkanlığına aday gösterilmesine yönelik tartışmalar giderek büyüyor. Hükümetin, daha önce bu görev için öngörülen deneyimli diplomat Helga Schmid’in yerine Baerbock’u aday göstermesine tepkiler giderek sertleşiyor.
#Annalena BaerbockKıbrıs’ta garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin de katılımıyla pazartesi günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in ev sahipliğinde İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya geliyor.
#KıbrısBM Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Bakanlar Yuvarlak Masa' toplantısına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadın girişimcinin kritik bilgilere, mentorluk hizmetlerine ve finansal desteğe daha iyi erişmesini sağlayan yenilikçi bir çevrim içi platform başlattık. Bu dijital merkez, yalnızca bir internet sitesi değil, ülke genelindeki farklı kurumların kaynaklarını ve uzmanlığını bir araya getiren ortak bir çabadır. Kadınların liderliğindeki kooperatifleri ve girişimcileri güçlendirerek hem kırsal hem de kentsel topluluklarda güçlü ve kapsayıcı bir ekonomi inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Doğru bir vizyon ve amaçla yönlendirildiğinde dijitalleşmenin büyük bir eşitleyici güç olduğuna, yalnızca dijital uçurumu kapatmakla kalmayıp, daha kapsayıcı, yenilikçi ve adil bir toplumun yolunu açabileceğine inanıyoruz." dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşABD ile Rusya arasında süren Ukrayna pazarlığında devredışı kalan Avrupa, savaşın üçüncü yıldönümünde Ukrayna başkenti Kiev’e çıkarma yaptı. AB Yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya lideri Vladimir Putin ile anlaşmaya sıcak baktığı bir ortamda Washington’a rağmen Kiev’e desteğin süreceği mesajı verdi.
#AVRUPAİsrail'in Gazze Şeridi'nde 15 ayı aşkın süredir devam eden soykırımında, yaklaşık 18 bin Filistinli çocuk hayatını kaybetti. Saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 38 bin 495 Gazzeli çocuk ise yetim kaldı. BM Çocuklara Yardım Fonu'na göre 1 milyon Filistinli çocuk depresyon, anksiyete ve intihar düşünceleri nedeniyle psiko-sosyal desteğe ihtiyaç duyuyor.
#GazzeGazze Şeridi’nde soykırım yapmakla suçlanan İsrail’in Kızılay ve sivil savunma görevlilerini kasten öldürdüğü ortaya çıktı. İsrail farları yanmadığı için araçların hedef alındığını söylerken Amerikan New York Times gazetesinin yayınladığı video, ambulansların far ve çakar lambalarının açık olduğunu ortaya koydu.
#İsrailİsrail ordusunun, Refah'ta sağlık ve sivil savunma çalışanlarına doğrudan ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı. Saldırı, görüntülere yansıdığı kadarıyla beş dakika sürdü. İsrail'in vahşetinde, ilk yardım ekibine doğrudan ateş açıldığı görüldü. Görüntülerin yayınlanmayan kısmında, videoyu çeken sağlık görevlisinin kelime-i şehadet getirdiği ve öleceğini anlayarak, "Beni affet anne. Bu benim seçtiğim yol; insanlara yardım etmek" dediği duyuldu.
#İsrailİsrail ordusunun, Refah'ta sağlık ve sivil savunma çalışanlarına doğrudan ateş açtığı görüntüler ortaya çıktı. Saldırı, görüntülere yansıdığı kadarıyla beş dakika sürdü. İsrail'in vahşetinde, ilk yardım ekibine doğrudan ateş açıldığı görüldü. Görüntülerin yayınlanmayan kısmında, videoyu çeken sağlık görevlisinin kelime-i şehadet getirdiği ve öleceğini anlayarak, "Beni affet anne. Bu benim seçtiğim yol; insanlara yardım etmek" dediği duyuldu.
#İsrailCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2017’de başlattığı ve kurucusu olduğu “Sıfır Atık” Girişimi, bu yıl “Moda ve tekstilde sıfır atığa doğru” temasıyla New York, Roma, Brüksel, Viyana, Paris ve Gaboron gibi farklı ülke ve diplomatik temsilciliklerde de kutlandı. Etkinlik ve panellerde Emine Erdoğan’ın video mesajı yayımlandı.
#Emine ErdoğanBirleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, işgal altındaki Filistin topraklarında ağır uluslararası suçlar işleniyor olma riskinin yüksek olduğunu belirterek, ülkelerin harekete geçme zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.
#Birleşmiş MilletlerCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 2017'de başlattığı ve kurucusu olduğu "Sıfır Atık" Girişimi, bu yıl "Moda ve tekstilde sıfır atığa doğru" temasıyla kutlandı, New York, Roma, Brüksel, Viyana, Paris ve Gaboron'da çeşitli panel ve etkinlikler düzenlendi.
#Sıfır AtıkAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Erişilebilirlik, engellilik gündeminin bir parçası değil, gündemin bizzat temelidir. Erişilebilirlik, engelli bireylerin haklarını tam anlamıyla kullanabilmeleri için olmazsa olmazdır” dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşGazze Şeridi’ni ilhak planını uygulamaya alan İsrail, dün BM’ye ait bir kliniği vurarak 9’u çocuk 22 kişiyi öldürdü. Refah’a yönelik kara harekâtına başlayan İsrail Ordusu dün gece da Suriye’nin bazı kentlerini bomba yağmuruna tuttu.
#İsrailKKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis'in Birleşmiş Milletler karargahının bulunduğu ara bölgedeki görüşmesi 1.5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Tatar, 24 Nisan'dan önce yeniden görüşeceklerini söylerken, Hristodulidis ise 6 konudan 4'ünde ilerleme kaydedildiğini açıkladı.
#Ersin TatarABD Başkanı Donald Trump, üçüncü dönem için adaylığına bir şekilde izin verilmesi durumunda, eski ABD Başkanı Barack Obama'yı rakip olarak görmeyi "çok istediğini" söyledi. Trump, üçüncü defa aday olma konusunda "hiç araştırma yapmadığını" dile getirerek, "Bunu yapabilecek bir yol olduğunu söylüyorlar." diye konuştu.
#Donald TrumpBİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda 14 Aralık 2022’de Türkiye’nin ana sunuculuğunda; 105 ülkenin de ortak sunucu olduğu ‘sıfır atık’ kararının oybirliğiyle kabul edilmesiyle ilan edilen, ‘30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nün yıldönümü kapsamında video mesaj yayınladı.
#Emine ErdoğanBirleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, BM Genel Kurulunda "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılmak üzere gittiği ABD'deki programlarından görüntülerin yer aldığı bir video paylaştı.
#Emine ErdoğanBirleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, bu yıl "Moda ve tekstilde sıfır atığa doğru" temasıyla kutlanan "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" dolayısıyla Türkiye'nin yurt dışında bulunan temsilciliklerinde de yapılan ve yapılacak özel etkinliklere video mesaj gönderdi.
#Emine ErdoğanBirleşmiş Milletler (BM) Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı Emine Erdoğan, bu yıl "Moda ve tekstilde sıfır atığa doğru" temasıyla kutlanan "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" dolayısıyla Türkiye'nin yurt dışında bulunan temsilciliklerinde de yapılan ve yapılacak özel etkinliklere video mesaj gönderdi.
#Emine ErdoğanEmine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve BM Genel Kurulu’nda 30 Mart’ın Uluslararası Sıfır Atık Günü kabul edilmesiyle uluslararası boyut kazanan ‘Sıfır Atık Hareketi’ 7 yaşında. 7 yıllık harekette 74.5 milyon ton atık geri kazanıldı, ekonomiye 256 milyar lira katkı sağlandı.
#Emine ErdoğanCUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak “Moda ve Tekstilde Sıfır Atığa Doğru” temasıyla kutlanan “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” özel etkinliğinde BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından BM Genel Merkezi’nde düzenlenen “Yankılar” sergisi açılış programına katıldı.
#Emine Erdoğan