Bizi geçerse şampiyon olur

Güncelleme Tarihi:

Bizi geçerse şampiyon olur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 00:00

Dinamo Kiev’in yardımcı antrenörü Sergiy Rebrov, siyah beyazlıları övdü.

Haberin Devamı

“Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ndeki güçlü takımlar arasında Beşiktaş da var. Eğer bizi elerlerse, final oynayabilirler. Hatta şampiyonluğa dahi ulaşabilirler.” Shakhtar Donetsk bizi elendiğinde şampiyonluğa ulaşmıştı.

TÜRKİYE’ye büyük umutlarla gelmişti. O dönem Ukrayna futbolunun altın çocuğuydu ve Fenerbahçe’ye imza attığında yer yerinden oynamıştı. Sarı lacivertliler, dünya futbolunun efsane golcülerinden Andriy Shevchenko’nun partnerini renklerine bağlamıştı. Ancak, Sergiy Rebrov büyük umutlarla geldiği Fenerbahçe’de beklenen performansı sergileyemedi, büyük hayal kırıklığı yarattı. Rebrov şimdi yıldızını parlattığı kulübü olan ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş’ın rakibi Dinamo Kiev’in yardımcı antrenörü. Rebrov ile İstanbul’da biraraya geldik ve kendisiyle Türk futbolunu, Fenerbahçe’yi, rakipleri Beşiktaş’ı konuştuk...

Haberin Devamı

Bize karşı kötü oynasınlar

- UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş ile eşleştik. Son transferleriyle siyah beyazlılar iyice güçlendi. Bana göre şanslar eşit. Problemimiz sezona başlamamış olmamız. Bizim adımıza en kötü durum bu. Sadece hazırlık maçları oynuyoruz. Beşiktaş ise ciddi maçlara çıkıyor. Zorlu sınavlar veriyor. Tek dezavantajımız bu.
- İki yıl önce Shakhtar Donetsk ile yarı final oynadık. Kaybettik. UEFA Avrupa Ligi’nde her şey mümkün. Beşiktaş güçlü bir rakip. Eğer bizi elerlerse final oynayabilirler. Hatta şampiyon da olabilirler. Shakhtar bizi elediğinde şampiyonluğa ulaşmıştı. Bizi geçtiler ve finale gittiler.
Beşiktaş büyük bir kulüp ve oyuncuları da çok iyi. Kaliteli isimlere sahipler. Özellikle Portekizli transferleri ve Guti, geldikleri takımlarda başarılı olmuş oyuncular. Türk oyuncuları da milli takım futbolcusu. Beşiktaş’a saygı duyuyoruz. Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Beşiktaş, bize karşı kötü oynasın ama Türkiye’de iyi olsun.
- D.Kiev geçmişte SSCB’nin en büyük takımıydı. Şu anda Ukrayna’nın en büyüğü. Hangi kulvarda olursa olsun şampiyonluk mücadelesi verir. Hedeflerimizden şaşmayız. Genç ve yetenekli oyunculara sahibiz. Eskiden olduğu gibi altyapıdan çok iyi oyuncular yetiştiriyoruz.

Haberin Devamı

Belki bir gün dönerim

FENERBAHÇE’ye transfer olduğumda çok büyük bir kulübe geldiğimi gördüm. Fener çok büyük kulüp ama, yönetim şeklinin iyi olmadığını da gördüm. Alınan kötü sonuçlar sonrasında sürekli hoca değişiyor. Türkiye de yapı bu. Büyük bir kulüp olmak istiyorsanız, istikrarlı ve adım adım gitmeniz gerekiyor.
Kadıköy’deki atmosfer müthiş oluyor. Bir kez Galatasaray maçına gitmeden önce tesislerde televizyondan neler oluyor diye baktım. Stadın erkenden dolduğunu gördüm. Ben o maçta oynayacağımı düşünmüyordum. Daum bana şans verdi. Mehmet Yozgatlı’ya asist yaptım ve golü atarak maçı kazandık. Bunu unutamıyorum. Fenerbahçe’de oynarken mutluydum. Sarı lacivertli takımda da hocalık yapmak isterim. Belki bir gün Türkiye’ye tekrar dönerim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!