Biz yukardayız

Güncelleme Tarihi:

Biz yukardayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

G.Saray Başkanı Faruk Süren Hürriyet'e iddialı konuştu

Rakiplerimizin avantajı bizim eriştiğimiz noktaya olan özlemleridir. Bu özlem, tıpkı St.Gallen'de olduğu gibi, bizim karşımızda onların daha hırslı mücadele etmelerine yol açacaktır. Eskiden biz de St.Gallen gibiydik.

Bayraklar dolaba kalkmasın. 20 Mayıs saat 20.45'te görüşürüz.

Jardel, Hakan'ın atamadığı golleri atacak. Çok farklı golcü.

Futbol A.Ş'nin ilk adımı atıldı. Her şey Florya'da konuşlanacak.

SON 4 yılın şampiyonu, UEFA Kupasını Türkiye'ye getiren ilk takım olan Galatasaray'ın Başkanı Faruk Süren, yeni sezonda da gözünü zirveye dikmiş. Taraftarı sezon sonunda 5. şampiyonluğu kutlamaya çağıran Başkan Süren, ‘‘Bayraklar dolaba girmesin’’ diyor ve ekliyor ‘‘20 Mayıs saat 20.45'te görüşürüz.’’

Başkanlığı döneminde Galatasaray'ı şampiyonluklara taşıyan ve hep iddialı olan Faruk Süren ile yeni sezon hedeflerini ve Galatasaray'ı konuştuk. Başkan tüm samimiyeti ile sorularımızı yanıtlarken, sarı kırmızılı taraftara da umut dolu mesajlar verdi. İşte Süren'in anlattıkları:

Eleştiri elbette olacak. Bu eleştiriler bizi daha da ileri götürür ama ben şimdi başlayan bombardımanı biraz peramatüre ve biraz vakitsiz buluyorum. Bekleyin biraz Galatasaray'ı göreceksiniz.

MANEVİ TATMİN

En önemli dezavantajımız 4 yıl üst üste şampiyon olmanın, UEFA Kupası’nı kazanmanın futbolcularımıza getireceği manevi tatmin olabilir. Biz bu başarılara son derece büyük bir hırsla yeteneğimizi bütünleştirerek geldik. Galatasaray artık Avrupa'da kupa kazanmış 30 elit takımdan birisidir. Asıl mesele bu seviyeye çıktıktan sonra bunu korumaktır. Şimdi antrenörümüz oyuncularımız bu klas seviyesine yakışan zeka ve deneyimi kullanma dönemini başlatacaklardır.

BİZ YUKARIDAYIZ

Rakiplerimizin avantajı bizim eriştiğimiz noktaya olan özlemleridir. Bu özlem tıpkı St.Gallen de olduğu gibi bizim karşımızda onların daha hırslı mücadele etmelerine yol açacaktır. Eskiden biz de St.Gallen gibiydik ancak şimdi artık yukarı çıktık. Yani biz rakiplerimizden daha yukardayız. Rakiplerimizin daha güçlenmeleri bizim işimize gelir. Böylece motivasyonumuz artar.

HALKA AÇILACAĞIZ

Her alanda çok güçlü bir Galatasaray hedefliyoruz. Ticari şirketimiz hel halikarda halka açılacak. Ali Sami Yen'i mutlaka en kısa süre içinde yeniden yapmaya başlayacağız. Bir takım finansman sıkıntımız vardı o yüzden geciktik. Ancak sorunu aşmak üzereyiz. Bu süre içinde orada oynayacağız. Sorun aşılınca da stadı yıkıp inşaata başlayacağız.

HERKES PARASINI ALDI

Herkesin borcu var. Bugün Türkiye'de borçsuz hiç bir kuruluş yok. Önemli olan aktif pasif arasındaki dengedir. Elbette zaman zaman nakit akışında sıkıntılar yaşadık. Burada idari kopukluklar olabilir. Ancak abartılacak bir şey yok. Her şey yerine oturuyor. Neticede herkes parasını aldı. Hem de ciddi paralar aldılar. Hem transfer taksitlerini hem primlerini aldılar. Kulübe getirisi fazla olan futbolcular da aldı. Az getiren basketbolcular ve voleybolcular da.. Yani kimsenin parası kalmadı.

BASKETBOLDA ÖZERKLİK

Basketbolda yeni bir oluşumun içindeyiz. Basketbol ekonomik olarak kulübe bir yük. Ancak Galatasaray, basketbolu Türkiye'ye getiren ilk kulüp bu yüzden basketboldan vazgeçemeyiz. Geçmişin ünlü basketbolcuları Yalçın Granit, Ali Kazaz, Şengün Kaplanoğlu gibi isimlerle bir araya geldik. 7 kişilik bir komisyon oluştu. Osman Hattat'ın koordinesinde bu komisyon basketbolu ileride tam özerkliğe taşıyacaktır. Tabii kulüp de üzerine düşen mali vecibeleri yerine getirecektir.

BİZİ DESTEKLEYİN

Taraftarımızdan isteğim, desteklerini bizden hiç esirgememeleri. Stat içinde ve dışında taraftarımızı hep Galatasaray'a yakışır coşku içinde görmek istiyorum. Hedefimiz onların bu desteği ile 5'nci şampiyonluğumuza ulaşmak. Sarı kırmızılı bayraklar hiç içeri girmesin. Hepsine randevu veriyorum 20 Mayıs saat 20.45'te görüşelim.

KOMİSYONDAN YETKİ ALACAĞIM

Genel kurulumuzdan yektkiyi aldık. Stratejik ortak ile işbirliği yapmak için komisyondan yetki almak istiyorum. Yasal olarak böyle bir zorluğum yok ancak etik olarak bunu yapmak istiyorum. Bu ortaklığın olmasını arzu ediyorum. Ancak komisyon bunu uygun görmezse, oturur teklifleri inceler ve Galatasaray için en iyi olanını yaparız. Elbette anlaşmada azınlıkta olan ortağı koruyucu maddeler var. Ama biz Galatasaray'ın haklarını koruruz. Bu konu da en kısa zamanda hallollacak ve Galatasaray maddi olarak daha da güçlenecektir.

İLK ADIM

Galatasaray'da artık yeni bir sistem var. Gerçek bir Galatasaraylı olan Fatih Terim, her işle uğraşırdı. Açıkçası bu bizim de işimize gelirdi. Ancak, şimdi Lucescu sadece teknik direktör. Biz de yeni bir sistem oluşturmak durumundayız. Artık futbol olayını sadece bir yerde toplamak gerek. Bunun için Florya'da konuşlandık. Yeniden bir inşaata başladık. Muhasebe dahil, tüm futbol idaresini buraya taşıyoruz. Bu organizasyonun başına da sporla ilişkisi olan, tercihen futbolun içinden gelen biri, işletme biliminden anlayan birinin gelmesi gerek. Bu ismi henüz saptamadık. Şimdi geçici olarak Ali Dürüst ile Burak Elmas bu işi yönetecekler ancak profesyonel biri olması şart. Bu kişi her şeyi yönetecek ve yönetime hesap verecek. Kısacası Futbol A.Ş'nin ilk adımı atıldı.

DENEYİMLİ HOCA

4 kez şampiyon olmuş, UEFA Kupası’nı kazanmış bir takımın orkestra şefi Fatih Terim ayrıldı. Bu takımın çok önemli bir oyuncusu kendi isteğiyle İnter'e gitti. En önemli oyuncunun yardımcısı Arif yalvara yakara kendi arzusuyla Real Sociedad'a transfer oldu. Şimdi yeni bir dönem var. Elbette bir adaptasyon süreci geçecek. Lucescu'dan son derece memnunuz. Disiplinli, ciddi, iyi analiz yapıyor, son derece çalışkan. Karizmatik biri olmayabilir. Şovmen değil. Deneyimiyle G.Saray'a çok şey katacağına inanıyorum.

JARDEL FARKLI

Hakan Şükür gitti Jardel geldi. Jardel, Hakan'ın atamadığı golleri atacaktır. Jardel ile Hakan farklı oyuncular. Jardel, Hakan gibi pres yapmaz. Ancak ceza alanı içinde müthiş etkili. Bunun içinde Avrupa'nın en iyi golcüsü olarak kabul ediliyor. Böyle bir golcü Galatasaray'ın skor gücünü artıracaktır. Hasan Şaş'ın takıma katılması, Okan'ın formunu artırması ile pres gücümüz de yükselecektir. Geniş bir kadromuz var. Jardel'in yanı sıra Serkan gibi bir büyük golcüyü daha aldık. Bülent diye çok genç bir yetenek transfer ettik. Galatasaray, bu geniş kadrosu ile 5. şampiyonluğa ulaşacaktır.

ELEŞTİRİLER VAKİTSİZ

Denizli'de 1-0 kazandığımız maçı geçen yıl oynasaydık, herkes Galatasaray 1-0 kazandı ama 12 gol kaçırdı diye yazardı. Gene öyle oldu ama şimdi yorumlar biraz farklı. Biz oynadığımız futboldan memnunuz.

Numaralı tribün 40 milyon lira

G.SARAY Kulübü, cumartesi günü oynanacak Erzurumspor maçının bilet fiyatlarını belirledi. Erzurumspor maçında açık tribün 5, kapalı alt tribün 20, kapalı üst tribün 25 ve numaralı tribün biletleri 40 milyon liradan satılacak. Biletler maç günü sabahı Ali Sami Yen Stadı'nda satışa çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!