Biz de hurriyet.com.tr olarak bazı spor yazarların

Güncelleme Tarihi:

Biz de hurriyet.com.tr olarak bazı spor yazarların
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2010 13:28

Galatasaraylı Arda Turan'ın antrenman sırasında arkadaşı Caner'e yumruk atması olayının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Biz de hurriyet.com.tr olarak bazı spor yazarlarının konuyla ilgili görüşlerini aldık. İşte spor yazarlarının görüşleri

Turgay Şeren: "Galatasaray kaptanı bunu yapmaz"

Bana göre Arda'nın kaptan yapılması yanlış. Galatasaray'ın Arda'yı kaptan yaparken ne düşündüklerini bilmiyorum. Arda çok iyi, kaliteli bir oyuncu ama kaptan olabilmesi için bazı özellikler lazım. Saha içinde ve dışında örnek olması lazım. Sevgi ve saygı görmesi lazım. Sevgiyi saygıyı da boyla değil davranışlarla kazanır.

Galatasaray Arda'yı kaptan yaparak takımla özdeşleştirmek istedi. Ama arda bu işi yapamadı. Son Manisaspor maçında Arda'nın tribünlere verdiği tepki de yanlıştı. Galatasaray kaptanı bunu yapmaz. Arda'yı seyirci Arda yaptı.

Bence kaptanın bu kavgaya girmemesi lazım. Bizim zamanımızda böyle değildi. Zaten beni kaptan yaptıklarında Milli Takım dünya Kupası'na gidiyordu. Ben de Milli Takım kaptanıydım. Galatasaray'da da takım arkadaşlarım beni seçip kaptan yapmışlardı. Takım kaptanı yanlış görürse uyarır kimse de ses çıkarmaz. Ama tabi dünya değişti dolayısıyla Galatasaray da değişti. Her şey değişti.

Haberin Devamı

Altan Tanrıkulu: "Futbolda böyle şeyler yaşanabilir"

Ben bu olayı sezon başında Bşiktaş'ta İbrahim Üzülmez'le İbraihm Toraman arasında çıkan kavgaya benzetiyorum. Futbolda böyle şeyler yaşanabilir. Soyunma odalarında kavgalar çıkabilir, kramponlar fırlatılabilir. Tabii ki üzücü bir olay fakat futbolda böyle şeyler olabilir.Bu ki oyuncu öncelikle milli takımda arkalı önlü oynuyorlar. Ben ikisinin de bir an önce barıştırılıp olayın kapanmasını istiyorum. Arda aynı takımda oynadığı arkadaşına yuımruk atmamaları. Arkadaşlarını gelen yumruklardan  korumalı.

Cüneyt Tanman: "Doğru değil"

Yaşanan olay tabii ki doğru değil. Arda takım kaptanı. Caner'in ona saygılı olması lazım. Neresinden bakarsan bak doğru bir davranış değil. Futbolda buna benzer bir çok olay yaşanır. Takım içinde futbolcular birbirleriyle anlaşamayabilir. Ancak olmaması gereken şeyler bunlar. Doğru değil.

Bülent Yavuz: "Arda'yı çok geriyorlar"

Haberin Devamı

Ben öncelikle Arda'yı çok beğenen, futboluna saygı duyan, geleceği parlak olarak gören ve Avrupa'da büyük başarılara imza atacak bir futbolcu olarak gören biriyim. Son zamanlarda Arda'yı inanılmaz geriyorlar. Üstüne gidiyorlar. Arda'yı iyi tanıyorum. Arda bu değil. Böyle bir ortamda böyle bir hadise meydana gelmiş olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!