Bisiklet ve güzelliklerimiz

MAALESEF güzel şeyler çok çabuk bitiyor. 50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu daha tadına doyamadan sona erdi.

Haberin Devamı

Akdeniz’den başlayan turda, Ege ve İstanbul’daki final gerçekten de muhteşem oldu. Yine Aydın Ayhan Güney’in başında bulunduğu şahane bir organizasyon vardı. Düşünün binlerce kişiyi bir hafta boyunca bir şehirden bir başka şehre hiçbir aksaklık olmadan götürmek ve ağırlamak inanın hiç de kolay değil. Ancak öyle bir ekipleri var ki gerçekten arı gibi çalışıyorlar. Hele İpek Özgüden ve ekibi neredeyse nefes bile almadan aksilik çıkmasın diye tur boyunca uğraştı. Bu durumda bizlere de güzellikleri yazmak kaldı. Alanya’dan startı verdik ama ne start. Kaymakamı, Belediye Başkanı ve tüm Alanyalılar inanılmaz ilgi ve sevgi gösterdiler. Bu ilgi ve sevgi inanın her ilde ve ilçede tur sonuna kadar devam etti.

AYRI BiR TAT

HER etabın ayrı bir tadı ve güzelliği var ama Marmaris benim için çok özel. Çünkü, Bedriye hanımın o kalem gibi sarılmış dolmalarını yiyeceğiz. Basın ekibinde olan Vatan gazetesinden Ayhan Turgut’un annesi Bedriye hanımın dolmaları o kadar meşhur oldu ki, turu takip eden diğer gazeteciler de bizim ekibimize katılmak istediler. Ellerine sağlık Bedriye hanım. Ellerinizden öpüyorum ve seneye sarmaların yanında lahana dolmalarını da bekliyorum.

Haberin Devamı

TÜM DÜNYA İZLEDİ

FİNAL de muhteşem oldu. Yabancı basın mensupları ve televizyonlardan turu izleyenlere İstanbul’un da güzelliklerini tanıtmış olduk. Bisikletçiler hem pedallarını çevirdiler hem de etraflarını seyrederken hayranlıklarını gizleyemediler. Hangi ekibe sorsanız, “Seneye de Türkiye turundayız” diyor. Böylesine bir organizasyonu gerçekleştiren Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Ülkemizin tanıtımı çok önemli ve Bisiklet Federasyonu da bunu layıkıyla yapıyor. Ne diyeyim... Emeği geçen herkese teşekkürler.Seneye de buluşmak üzere...

Yazarın Tüm Yazıları