Bir yıl daha bitiyor

Haberin Devamı

BENİM için, bu yılın son köşe yazısı... Evet, bir yıl daha bitiyor. Her biten yılla bir yaş daha alıyoruz. Açıkçası yaşlanıyoruz. Belki aynaya bakınca üzülmeliyiz, artan çizgilerimize, tazeliğin olgunluğa dönüşmesine... Ama ben nedense içimin derinliklerinde üzülemiyorum, hatta ruhum ve kalbim delicesine mutlu oluyor çok şükür yaşlanıyorum, yaşlanabiliyorum diye.
Hayattaydım, hayattayım, bir sağlıklı yıl daha geçirdim, sevdiklerimle birlikteyim, bir şeyler yapabilme gücüm, daha da ötesi isteğim var hala... Her şeyden önemlisi daha çok bilmek, öğrenmek istiyorum. Öğreniyorum da...
Her geçen günle ‘kendim’ olma yolunda ilerliyorum. Bir zaman önce ahdettiğim gibi ne etrafın gözündeki, ne kafamdaki, ne de sosyal statümün gerektirdiği kişi olmayıp içimden gelen, mayamda olan, özümdeki kişi olmaya çalışıyorum harıl harıl. Bu yolda yanımda olmayanlarsa kayıp değil zaten...
Vallahi hiç kolay değilmiş, meğer ne çok çeken varmış sağa sola... Ama olsun, önümde bunun için çalışabileceğim koca bir yıl daha var... Umarım hepimize böyle uzun ve sağlıklı yıllar bahşedilmiştir.
Ve umarım hepiniz yeni yılda kendi gerçeğinizle tanışırsınız...

Haberin Devamı

İzmirli OYDEM 2012 Avrupa Kalite Ödülü aldı
İşte bir başarı öyküsü... İzmir’de bulunan, kuruculuğunu ve danışmanlığını ODTÜ mezunlarının yaptığı OYDEM Dil Okulları, 13-15 Aralık tarihlerinde Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlenen “Avrupa Kalite Zirvesi 2012”de “Avrupa Kalite Ödülü”ne layık görüldü. Okulun Genel Müdürü Ahmet Kıbrıslı arkadaşım...
Eğitim sektöründe bu ödülü alan tek firma oldukları için ayrıca gururlandırdığını söyleyen Kıbrıslı, Amsterdam’daki törene, Rotterdam Ticaret Odası Başkanı, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komitesi ve Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Turgut Torunoğulları, TÜSİAD resmi temsilcileri, TC Başbakanlığa bağlı “Yurt dışı Türkler Daire Başkanı” Akif Büyükdere, Hollanda İşçi Partisi (PvdA) Milletvekili Selçuk Öztürk ile Avrupa ülkelerinde yatırımları bulunan işadamlarının katıldığını anlatıyor.
OYDEM’i emeği geçen tüm öğretmen ve çalışanlarıyla böyle önemli bir başarıyı İzmir’e getirdikleri için tebrik etmek gerekli.

Haberin Devamı

Bir yıl daha bitiyor

Metroya ulaşım için değil müzik için gidin
Hani yurt dışındaki metrolarda, son derece yetenekli müzisyenler müthiş keyifli müzikler yapar, dinlemeye doyamazsınız. Yarın, İzmir Metrosu’nda da böyle güzel müzik dinleyebileceksiniz.
İzmir Rotary 9. Grup Kulüpleri’nin projesiyle, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Öğrencileri Orkestrası, Konak Metro İstasyonu’nda keyifli bir “Yeni Yıl Konseri” verecek.
Saat 13.00-14.00 arasındaki bu konser karşılığında öğrencilerin Rotaryenlerden talep ettikleri tek şey nota sehpası...
Bugünün yetenekli gençleri, yarının değerli müzisyenlerini dinlemek istiyorsanız yarın Konak Metro İstasyonu’na gitmeyi unutmayın...

Yazarın Tüm Yazıları