Bir peri masalı

Güncelleme Tarihi:

Bir peri masalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2011 00:00

Şampiyonlar Ligi hiçbir zaman peri masallarına konu olmaz. Her zaman ekonomik gücü yüksek dev takımların sahne aldığı bir arena olmuştur.

Son 10 yıldaki tabloya bile baktığımızda, (Bayern Münih, Real Madrid, AC Milan (2), Porto, Liverpool, Manchester United, Barcelona (3) ve Inter ) kupayı kazanan takımların Avrupa’nın dev kulüplerinden oluştuğunu rahatlıkla görebiliriz.

Küçük balıklar ise turnuvaya sadece “heyecan” katan, büyük takımlar karşısında kendilerini ispat etmeye çalışan ama gruptan çıkamayan mütevazı takımlar olmuşlardır…

Şimdilerde öyle bir takım var ki, peri masallarına inat kendi masalını yazmaya çalışan, küçük Kıbrıs’ın büyük umudu Apoel Nicosia…

Hepimiz onları 2006 yılında Trabzonspor ile oynadıkları UEFA Kupası 2.tur maçında yakından tanıma fırsatı bulmuştuk. Trabzon’un 1–0 ve 1-1’lik sonuçlarla elemeyi başardığı ekip daha sonraki yıllarda futbolunu geliştirerek Şampiyonlar Ligi havasını solumaya başladı.

2009–10 sezonunda Şampiyonlar Ligine ön elemelerin hepsini geçerek katılmayı başaran ekip, Chelsea ve Atletico Madrid gibi güçlü takımlardan toplamda 3 puan almayı başarmış, bu sezon bir kez daha aynı grupta yer aldığı Porto’dan ise puan yüzü görememişti.
İşte o Apoel çok değil tam 2 yıl sonra o Porto’dan 4 puan alırken, Shakhtar ve Zenit gibi takımlara karşı yenilgi yüzü görmeden 4 maç sonunda 8 puanla liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Futbolun büyük isimlerle oynanmadığını gösteren bu küçük Rum takımı, Ivan Jovanovic yönetiminde son üç sezonda yakaladığı başarıları üstüne koyarak ilerletmeyi başardı.

Kıbrıs’ta dört kez yılın en iyi teknik adamı seçilen Ivan Jovanovic’in birikimlerinden aldığı dersleri doğru yansıtması ve takımdaki Brezilya/Portekiz dağılımını doğru yapması bu sezonki başarının en büyük faktörleri oldu.

Takımda 6 Brezilyalı ve 3 Portekizli’si bulunan Apoel’in, Rum Kesiminden 10 oyuncusu bulunuyor. Bu oyuncuların dışında 1 İspanyol, 2 Yunan, 1 Arjantinli, 1 Paraguaylı, 1 Boşnak ve 1 Makedon oyuncusu bulunuyor.

Kıbrıs’ta en fazla şampiyonluk yaşayan ekip olan Apoel Nicosia, 21 kez mutlu sona ulaşmayı başardı. Son 10 yılda 5 kez lig şampiyonluğu yaşayan ekipte Ailton Almeida ve Gustavo Manduca skor yükünü çeken oyuncuların başında geliyor.

Takımda Nuno Morais gibi Chelsea havası solumuş bir Portekizli’nin dışında, kendi ülkelerinde bile ismi geçmeyen oyuncuların sağladığı bu büyük başarı Şampiyonlar Liginin çehresini değiştirmek için yeni bir milat olabilir…

Dedik ya peri masalı, yazımızı da masala uygun bitirelim;

Onlar ermiş muradına, darısı parayla saadet arayan“bizimkilerin” başına…
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!