Bir maç için 670 bin lira prim

Güncelleme Tarihi:

Bir maç için 670 bin lira prim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 01:20

F.Bahçe, Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu’nun PFDK’ya sevk edilmesine tepki gösterip, TFF’nin milli futbolculara maç başı 200’er bin Euro prim vermek için disiplin cezalarından medet umduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE Kulübü, başkan Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu’nun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesine sert tepki gösterip, TFF’nin cezalardan aldığı paralarla milli maçlarda futbolcu başına 200’er bin Euro (670 bin lira) prim verdiğini belirtti. Kulüpten dün yapılan açıklamada, “TFF yönetimine bildiririz ki TFF’nin yegane faaliyeti, Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’ne katılmayı her ne pahasına olursa olsun sağlamak için her bir futbolcu için maç başına 200 bin Euro (670 bin TL) prim vermek ve bu paraya kaynak yaratmak için disiplin para cezalarından medet ummak değildir” denildi.

ÇINAR, HATA YAPMAMASIN

KULÜP, hafta içinde kötü yönetim gösteren hakemlere yönelik tasarruflarından dolayı tebrik ettiği TFF için umutlanmanın yersiz ve gereksiz olduğunun bir kez daha anlaşıldığını kaydetti. Açıklamada,
“Kulübümüz de bugünden itibaren her vesileyle TFF’den uygulamalarıyla alakalı olarak hesap sorma hak ve yetkisini kullanacaktır” denildi. Yıldırım ve Mosturoğlu’nun basın toplantısında kimseye haraket etmediği ama disipline verildikleri belirtilirken farklı kulüp başkan ve hocalarının hakaret ettiği halde aynı yaptırımla karlışmadıkları anlatıldı. Açıklamada Yıldırım ve Mosturoğlu’nun PFDK’ya savunma yapmayacağı vurgulanırken Serkan Çınar’ın bugünkü maçta hata yapmaması beklentisi de dille getirildi.

Haberin Devamı

TFF: TÜM PRİM 10 MİLYON TL

TFF ise, yaptığı açıklamada F.Bahçe’nin iddiasının gerçek dışı olduğunu belirterek, “A Milli Takımımızın 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri primleri toplam 10 milyon lira olarak bütçelenmiş ve TFF Genel Kurulu’nca kabul edilmiştir. Bu toplam primin yüzde 30’luk bölümü maç başı olarak dağıtılmaktadır. Kalan yüzde 70’lik bölüm ise şampiyonaya katılım halinde dağıtılacaktır” denildi. Açıklamada, TFF’nin bağımsız denetim şirketince denetlendiği anımsatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!