Bir ihtimal daha var: 1-1

Güncelleme Tarihi:

Bir ihtimal daha var: 1-1
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2002 01:50

Dünya Kupası'ndaki kader maçımıza ‘galibiyet’ parolasıyla çıktık. İlk devre umduğumuzu bulamadık. İkinci yarı toparlandık. Süper bücür Emre Belözoğlu ile aradığımız golü 56’da bulduk.

Üç puan geliyor derken, 86. dakikada Parks hayallerimizi yıktı. Hesaplar yapılmaya başlandı. Tur için Çin'i yenip, Brezilya'nın da Kosta Rika'yı devirmesini bekleyeceğiz.

17. Dünya Kupası'nın ikinci maçından da 3 puanla ayrılamadık. İkinci tur için kader maçına çıkan ay yıldızlılar Kosta Rika karşısındaki üstünlüğünü koruyamadı ve maç 1-1 sonuçlandı. Maçın ilk atağı Kosta Rika'dan geldi. 8. dakikada Wallace‘ın pasıyla topla buluşan Wanchope‘nin sert şutunda, top üstten auta gitti. 24. dakikada Hasan Şaş, Brezilya maçında attığı gole benzer bir pozisyonda, ceza alanı sol çaprazında, savunmanın arkasında topla buluştu. Ancak, bu futbolcunun vuruşunda top savunmadan döndü. 33. dakikada Gomez‘in ara pasıyla kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Centeno‘nun sert şutunda, top az farkla auta çıktı ve devre golsüz kapandı.

KAHREDEN DAKİKA

48. dakikada Emre'nin uzun pasında Hakan Şükür, ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, top auta çıktı. Türkiye, aradığı gole 56. dakikada kavuştu. Bu dakikada Emre'nin pasında topu Hasan Şaş yine Emre'nin önüne indirdi. Yıldız futbolcunun ceza alanı içinden sert şutunda, top savunma oyuncularına çarpıp yine Emre'nin önüne düştü. Emre, bu kez düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0. 86. dakikada Kosta Rika beraberliği yakaladı. Gomez'in rövaşata pasında, Parks topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı. 90. dakikada Arif'in ceza alanından sert şutunda, topu kaleci güçlükle önledi. 90+2'de Parks çalımlarla ceza alanına girdi ve Rüştü'yü de çalımladı. Bu futbolcunun vuruşunda, top az farkla auta gitti. Maç da 1-1 sonuçlandı.


STAT: DÜNYA KUPASI


Coffi Codjia (Benin) (***)

Dramane Dante (Mali) (**)

Brigton Mudzamiri (Zimbabwe) (**)



TÜRKİYE


Rüştü (**)

Fatih (**)

Ümit Özat (***)

Emre Aşık (***)

Tugay (*)

(Dk.87 Arif )

Ümit Davala (*)

Yıldıray (**)

(Dk.79 Nihat )

Emre Belözoğlu (***)

Ergün (**)

Hasan Şaş (**)

Hakan Şükür (*)

(Dk.74 İlhan *)


KOSTARİKA


Lonnis (**)

Marin (**)

Wright (**)

Martinez (***)

Lopez (**)

(Dk.77 Parks **)

Solis (**)

Centeno (**)

(Dk.67 Medford **)

Gomez (***)

Wallace (**)

(Dk.77 Bryce *)

Castro (**)

Wanchope (**)


SARI KARTLAR:

Dk.19 Emre Aşık

Dk.44 Tugay

Dk.89 Emre Belözoğlu

Dk.23 Martinez

Dk.42 Castro


GOLLER:

Dk.56 Emre Belözoğlu

Dk.86 Parks
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!