Bir fincan kahve

Yemekten sonra içilen az şekerli, bol köpüklü bir kahvenin yerini ne tutar ki? Eskiden "kahve" deyince hepimizin aklına Türk kahvesi gelirdi. Oysa şimdi Türk kahvesi yerine neskafe içer olduk.

Hazır kahve ya da bizim tanıdığımız haliyle nescafe, kahve çekirdeklerinin suyunun alınması daha sonra da dondurulup kurutulmasıyla elde edilir. Ve aslında tadı ve kokusu gerçek kahve gibi değildir! Çok çabuk ve kolay hazırlanması nedeniyle ülkemizde çok sevilmiş ve yaygınlaşmıştır. Neskafenin gençler tarafından sevilen başka çeşitleri de vardır. Örneğin, "kafeinsiz kahve", meyve aromalı olan "mocha" kahve ve "buzlu" kahve bunlardan birkaçıdır. Gençler çok sever dediğime bakmayın. Büyükçe bir kabın içine buz ve kahve koyulup vanilyalı dondurma, tarçın ve rendelenmiş çikolata ilavesiyle servise sunulan buzlu kahveyi eminim siz de seversiniz. Yeter ki deneyin.

Soslu karnabahar salatası

4 kişilik

Hazırlama süresi 5 dakika

Pişirme süresi 15 dakika

Malzeme listesi

1 adet orta boy karnabahar

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limon suyu

3 diş sarmısak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı

biber salçası

1 çay kaşığı tuz, pul biber

4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Karnabaharın saplarını ayırıp yıkayın. Kaynayan tuzlu suda, yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra süzün. Diğer taraftan, sarmısak, biber salçası, pul biber ve tuzu bir kasede iyice karıştırın. Üzerine, limon suyu, zeytinyağı, kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırmaya devam edin. (bu malzemeleri robotta da çekebilirsiniz) Hazırladığınız bu sosu servis tabağına aldığınız karnabaharın üzerine gezdirerek servis yapın.

Mısır gevrekli kurabiye

10 kişilik

Hazırlama süresi 20 dakika

Pişirme süresi 15 dakika

Malzeme listesi

100 gr margarin (eritilmiş)

1 su bardağı esmer şeker (beyaz şeker de kullanabilirisniz)

1 adet yumurta

2 su bardağı mısır gevreği

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı

kepek unu

4 adet kuru kayısı

1 çay bardağı kuru

İzmir üzümü

1 yemek kaşığı hindistancevizi

1 paket vanilya

Vanilya, yumurta, şeker ve margarini derin bir kaba aktarıp mikser yardımıyla 3 dakika çırpın. Küçük küçük doğranmış kayısıyı, kuru üzüm, kepek ve buğday unu, hindistancevizi ve mısır gevreğini ekleyerek yoğurun. (bu hamurun ele yapışan kıvamda olması normaldir) Elinizi suya batırarak, hazırladığınız hamuedan parçalar koparıp yuvarlayın ve aralıklı olarak tepsiye dizin. Kurabiyeleri, 175 dereceye ayarladığınız fırında 15 dakika pişirip çıkarın. Soğumalarını bekleyip servis yapın.
Yazarın Tüm Yazıları