Bir fenomen Ibrahimovic

Güncelleme Tarihi:

Bir fenomen Ibrahimovic
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 06, 2006 10:35

Tek bir oyuncu 1958 finallerinden beri İsveç'in 2006 Dünya Dünya Kupası finallerine iddialı başlamasını sağlıyor. GOAL yazarı Kristian Borell, Juventus ve İsveç Milli Takımı'nın fenomeni Zlatan Ibrahimovic'i mercek altına aldı. 2002 Dünya Kupası ve Euro 2004'te başarılı bir grafik çizen İsveçli golcünün Almanya'da neler yapacağı futbolseverlerin en büyük merak konusu.

Haberin Devamı

Bu yaz Zlatan Ibrahimovic üçüncü büyük uluslararası turnuvasına çıkacak. 2002 Dünya Kupası ve Euro 2004'ün ardından sıra 2006 Dünya Kupası'na geldi. İlk iki turnuvasını Ajax döneminde geçiren Zlatan bu yaz Juventus'lu bir forvet olarak sahaya çıkacak. Zlatan Avrupa'nın en iyi takımlarından birinde kendini geliştirip dünyanın sayılı ekiplerinden birinde forma giyen ve son birkaç yılda tecrübe kazanan bir oyuncu olarak İsveç milli takımından beklentilerin artmasını sağlıyor.

İsveç her halde birçok mevkide iyi oyunculara sahip olarak Dünya Kupası'na sürekli çıkıyor, ancak 1958'den beri ilk defa bir oyuncuları dünyanın en iyisi olma iddiasını açıkça ortaya koyuyor. Dünyanın en iyisi olmak için de sonuna kadar ayakta kalmanız gerekiyor.

/images/100/0x0/55eb4b61f018fbb8f8b7f5b7

Haberin Devamı

Ibrahimovic son dönemlerde dünyanın en iyisi olarak gösterilebilecek belki de ilk İsveçli. Henrik Larsson'u düşündüğümüzde başarısının her zaman ortalama İskoç liginde oynamasından kaynaklanabileceği düşüncesi bizi rahatsız ederken, Fredrik Ljungberg de Arsenal'deki performansını milli takıma yansıtamamıştı. Ibrahimovic'te ise tam tersi bir durum söz konusu.

Takıma girdiğinden beri ulusal forma altında harika bir performans sergiledi ve yıllardır yıldızlar olmadan iyi yağlanmış bir makine gibi işleyen İsveç milli takımı, artık Ibrahimovic'in oynayıp oynamamasına göre performans sergileyen bir ekip haline geldi. Bu geçiş süreci de olukça etkileyiciydi. Büyük bir golcü olmasa da İsveç'i ardı ardına iki büyük turnuvanın finallerine taşıdı ve kendi özgüveni takım arkadaşlarını da ateşledi.
İki son derece başarılı eleme gurubu sürecinin ardından Ibrahimovic son iki sezonunu en başarılı İtalyan şampiyonu Juventus'ta geçirdi. Bu süre içinde İsveç milli takımının da ağırlık merkezi haline geldi.
İsveç genelde Ibrahimovic'sizken bile yenmesi zor bir takım, ancak yeni yıldızı sayesinde kuzeyliler her rakibi yenebilecek güçte. Bu da Ibrahimovic'in takıma katkısının en güzel açıklaması olsa gerek.

Haberin Devamı

Hollandalı efsane futbolcu Marco van Basten'e benzetilen Zlatan Ibrahimovic'in İtalya serüveni, artıları eksileri ve başarılarına ilişkin hazırlanan dosyanın tamamını bu ayki GOAL dergisinde bulabilirsiniz.

             Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!