Bilgin'in gözü olimpiyatlarda

Güncelleme Tarihi:

Bilginin gözü olimpiyatlarda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 11:14

Türk eskriminin son dönemlerde yetiştirdiği önemli bayan sporculardan biri olarak gösterilen 18 yaşındaki Begümhan Bilgin'in hedefi olimpiyatlarda mücadele vermek.

Geçtiğimiz Ocak ayında Akdeniz Ülkeleri Eskrim Şampiyonası'nda kılıç dalında aldığı altın madalya ile büyük başarı sağlayan ve dikkatleri üzerine çeken Begümhan Bilgin, Macaristan'da düzenlenen Gençler Eskrim Dünya Kupası'nda da ilk 32'ye kalarak bu şampiyonadan puanlar almıştı.

Bilgin, iki yıl boyunca düzenlenen uluslararası müsabakalardan toplayacağı puanlarla 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hedefinin olduğunu söyledi.

Bilgin, 10 yaşında başladığı eskrim sporunu çok sevdiğini, önümüzdeki ay Ukrayna'da düzenlenecek Gençler Eskrim Dünya Kupası'nda iyi performans göstererek kürsüye çıkmak istediğini, hedeflerine ulaşabilmek için çok çalıştığını açıkladı.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun sistematik çalışma temposuyla kendisinin ve diğer arkadaşlarının bu spordaki başarılarının her geçen gün daha da ileri gittiğine değinen Begümhan Bilgin, “Çok az kaldı, artık Türk eskrimcilerinin uluslararası şampiyonalarda madalyalar almasına ramak kaldı” açıklamasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!