Bilgili ailesinin mutlu günü

Güncelleme Tarihi:

Bilgili ailesinin mutlu günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2011 17:43

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde, Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Serdar Bilgili'nin, anne ve babasının adına yaptırdığı 650 öğrencinin öğrenim göreceği ilköğretim okulu bugün açıldı.

Haberin Devamı

Bilgili, "Anne ve babamın adını eğitim ve hayır kurumlarında yaşatmak benim ve kardeşlerimin en büyük mutluluk ve gurur kaynağı. Anne ve babam adına bugün 3'üncü eğitim kurumunu açıyoruz. Eğitime bağışlarımız ve yardımlarımız sürecek" dedi.

Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından ve işadamı Serdar Bilgili'nin Yalıkavak Beldesi Gerişaltı Mekii'nde Yalıkavak Belediyesi tarafından tahsis edilen dokuz dönüm arazi üzerine 2000 yılında yaşamını yitiren annesi ve babası adına yaptırdığı Suzan-Abdülhakim Bilgili İlköğretim Okulu bugün törenle açıldı. 3 bin 800 metrekare kullanım alanı olan iki katlı, 24 derslikli ve 650 öğrenci kapasiteli okulun öğretim yılına 215 öğrenci ve 17 öğretmenle başladığı belirtildi.

Açılış törenine Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili CHP'li Nevcihan Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Bitez Belediye Başkanı CHP'Li İbrahim Çömez'in katıldığı açılış töreninde Serdar Bilgili, babası Abdülhakim Bilgili, kız kardeşleri Sevil Bilgili Temo ve Şerife Bilgili Ercan ve davetliler katıldı. Törende Karya Çiçekleri Halk Oyunları Grubu'nun sergilediği yöresel oyunlar büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Törende konuşan Serdar Bilgili "Kardeşlerim ve ben böyle bir anne ve babanın çocukları olmaktan gurur duyuyoruz. Eğitimimiz için ellerinden geleni yaptılar. Annemin ölmeden önce hep bize eğitim amacıyla devlete destek olmamızı istemesi, babamın daha önce eğitim ve sağlık sektörüne bağışları bizi tetikledi. Anne ve babamın adını eğitim ve hayır kurumlarında yaşatmak benim ve kardeşlerimin en büyük mutluluk ve gurur kaynağı. Anne ve babam adına bugün 3'üncü eğitim kurumunu açıyoruz. Eğitime bağışlarımız ve yardımlarımız sürecek" diye konuştu.

Serdar Bilgili'yi kutlayan ve biran olsun yanından ayrılmayan Ali Şen de "Ülkemizin yeni eğitim yuvalarına ve eğitimcilerine ihtiyacı var. Bu nedenle çocuklarımızın en modern koşullarda eğitim görmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak bu okulu kazandıran Bilgili Ailesi'ne ne kadar teşekkür edilse azdır. Bu aile eli öpülesi bir ailedir" dedi.

Haberin Devamı

Kayamakam Gödekmerdan Bilgili Ailesi'nin bireylerine plaket vererek teşekkür etti. Bilgili Ailesi'nin fertleri, açılış kurdelasını Kaymakam Gödekmerdan ve Ali Şen'le kesti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!