Uzman öğretmenlik örnek soru kitapçıkları yayımlandı... Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Uzman öğretmenlik örnek soru kitapçıkları yayımlandı... Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2022 15:36

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na yönelik ikinci örnek soru kitapçığı yayımlandı. Uzman öğretmen unvanı için 9 eğitim modülünden, başöğretmen unvanı için 12 eğitim modülünden örnek sorular hazırlandı. Örnek soru kitapçıklarına, bakanlığın internet sitesinden erişim sağlanabiliyor. Peki, uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

Uzman öğretmenlik sınavı olarak adlandırılan, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için geri sayım başladı. Kasım ayı içinde organize edilmesi beklenen sınav için öğretmenlerin araştırmaları sürüyor. İşte, uzman öğretmenlik sınavında son bilgiler...

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVLARI NE ZAMAN?

Sınav 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek.

SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

SERTİFİKALAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası: