ÖSYM 2023 üniversite kayıt ve açılış tarihlerini duyurdu! Üniversite kayıtları 2023 ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM 2023 üniversite kayıt ve açılış tarihlerini duyurdu Üniversite kayıtları 2023 ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2023 20:57

Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, sorusu yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile 2023 yılında öne çıkan konulardan oldu. 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere yerleşen öğrenciler, ÖSYM'nin tercih kılavuzunda açıkladığı tarihler aralığında üniversite kayıtlarını yapacaklar. 2023/2024 eğitim öğretim döneminde üniversitelerin birinci sınıflarına kayıt olacak olan adaylar, ÖSYM ve YÖK tarafından belirlenen üniversite kayıt bilgileri ışında işlemlerini tamamlayacaklar. Üniversite kayıtları online e Kayıt ekranından da gerçekleşebilecek. Peki, üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Üniversite kayıtları için ön bilgilendirme yapan ÖSYM, kayıt tarihlerinin 28 Ağustos tarihinde başlayacağını duyurdu. Kayıt süreci dahilinde adaylar, elektronik kayıt sistemini de kullanabilecek. Bunun yanı sıra üniversitelere fiziki başvurular da gerçekleştirilebilecek. Elektronik kayıt süreci, fiziki kayıt sürecine nazaran 2 gün erken tamamlanacak. İşte, üniversite kayıtları hakkında detaylı bilgiler

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Haberin Devamı

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.