TUS sonuçları ne zaman açıklanacak? TUS 2022 sonuçları hakkında ÖSYM’den tarih açıklaması

Güncelleme Tarihi:

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak TUS 2022 sonuçları hakkında ÖSYM’den tarih açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 14:53

TUS sonuçları için geri sayım başladı. Başvuruları 14 - 25 Temmuz 2022 tarihleri arasında alınan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2022 yılında 4 Eylül tarihinde yapıldı. Sınava giren adaylar heyecanla sonuç açıklamasını beklemeye başladılar. Peki, TUS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

TUS sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. TUS 2022 yılında 4 Eylül Pazar günü yapıldı. Sınav, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere iki alt sınavdan oluştu. ÖSYM tarafından yayımlanan takvim içerisinde sonuçların eylül ayında açıklanacağı duyuruldu.

TUS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TUS sonuçları 29 Eylül tarihinde açıklanacak. Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Haberin Devamı

Hesaplanan standart puanlar kullanılarak,

Tıp fakültesi mezunu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (Ağırlıklı K), Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (Ağırlıklı T) ve talep eden adaylara Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı (Ağırlıklı A) hesaplanacaktır.

TUS sonuçları ne zaman açıklanacak TUS 2022 sonuçları hakkında ÖSYM’den tarih açıklaması

Tıp dışı meslek mensubu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (Ağırlıklı T) hesaplanacaktır.

Adayların Ağırlıklı K, Ağırlıklı T ve Ağırlıklı A puanları, aşağıdaki dönüşüm formülünde kullanılarak adayların en yükseği 85 olan K, T ve A puanları hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası: