Güncelleme Tarihi:
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katıldı. Öğrenciler, yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katıldı.
Herhangi bir mazereti dolayısıyla sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılacak.
TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
TEOG mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.
Geçerli bir mazereti sebebiyle ortak sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen bir haftasonunda mazeret sınavı yapılır. Mazeret sınavı, belirlenen sınav merkezlerinde yapılır.Sonuçlar Ocak ayı içerisinde erişime açılacak.
İkinci dönem ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan'da, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs'te uygulanacak. Sonuçlar ise Haziran'da açıklanacak.
ÖZEL GEREKSİNİMİNİ BELGELEYENLER VE MAZERETLİLER
Sınavdan önce özel gereksinimlerini belgelendiren ve bilgileri süresi içinde modüle işlenen 1 öğrenci hastanede, 152 öğrenci evde, 9 bin 317 öğrenci tek kişilik sınıfta sınava alınacak. Ortak sınavlara, 172 görme engelli ve 400 az gören ile bin 125 işitme, 5 bin 690 zihinsel ve bin 141 ortopedik engellinin yanı sıra 215 süreğen hastalığı bulunan öğrenci katılacak.
Bunların dışında herhangi nedenden mazereti oluşan öğrencilerle ilgili tedbirler valiliklerce alınacak, durumlar tutanakla tespit edilip bakanlığa bildirilecek. Az gören öğrenciler ve görme engelli öğrenciler için var olan sorular, içerik ve biçim açısından düzenlendi.
Ortak sınavlara hazırlık aşamalarında, Türkiye'nin çeşitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı. Sorular, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesinde çalışan, branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 25 öğretmen, 22 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından incelendi.
TEOG'DA HANGİ DERSLER ÇIKACAK?
8. sınıf öğrencileri TEOG sınavlarının ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olacaklar. İkinci günde ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil'den sınav olacaklar.
TEOG'DA KAÇ SORU SORULACAK?
Yapılacak sınavlarda her dersten 20'şer soru sorulacak. Öğrenciler toplam 120 sorudan sorumlu olacak.
TEOG'DA KAÇ DAKİKA SÜRE VERİLECEK?
Sınavlarda her derse 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarında soru başına 2 dakika düşecek.
TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Geçen yıllarda TEOG sonuçları ara tatilden önce yani Ocak ayı içerisinde e-okul üzerinden açıklandı. MEB özel bir karar almazsa 2015 TEOG sonuçları Ocak 2016 içinde açıklanacak.
E-OKUL İLE TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden TEOG sonuçlarını öğrenmek için yukarıdaki linki tıklayın ve yönlendirmeleri takip ediniz.
-Yukarıda ki linke tıkladıktan sonra üst kısımda yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş" bölümüne geliniz.
-O kısmın altında yer alan "Öğrenci T.C. Kimlik No" ve "Öğrenci Okul No" kısımlarını doldurup yandaki kutuda yazan rakamları sağ taraftaki boş alana giriniz.
-Ardından açılan sayfada karşınıza her açılışta farklı sorular gelecektir. Bu sorular öğrencinin kimlik bilgilerini doğrulamak amaçlıdır. Bilgileri doğru ve eksiksiz girdikten sonra öğrencinin fotoğrafını seçiniz.
-İşlemleri yaptıktan sonra alt kısımda yer alan "Tamam" butonuna tıklayınız.
-Açılan sayfanın sol tarafında meni ve bilgi panelleri bulunmaktadır.
-Bu panelde "TEOG Sınav Sonuçları" kısmına tıklayarak sonuçlar açıklandıktan sonra puanınızı öğrenebilirsiniz.