Güncelleme Tarihi:
TEOG SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?
Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG merkezi ortak sınavlarının yapılacağı tarihler internet sitesi duyuruldu. Buna göre 1. dönem ortak sınavlar 25 ve 26 Kasım 2015, mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık 2015'te yapılacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı merkezi ortak sınav tarihlerini belirledi.
Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG merkezi ortak sınavlarının yapılacağı tarihler internet sitesinden duyuruldu.
Bakanlığın belirlediği sınav takvimine göre;
1. dönem ortak sınavlar:
25 ve 26 Kasım 2015, mazeret sınavları 12 ve 13 Aralık 2015'te yapılacak.
2. dönem ortak sınavlar:
27 ve 28 Nisan 2016, mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.
Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.
Bakanlık bu yıl ayrıca 2016-2017 eğitim öğretim döneminde uygulanacak ilk dönem TEOG ortak sınav tarihlerini de açıkladı. Buna göre önümüzdeki yıl eğitim öğretim döneminin ilk yarısında düzenlenecek TEOG ortak sınav tarihi 23-24 Kasım 2016 olarak belirlendi.
Aynı dönemin mazeret sınavları ise 10-11 Aralık’ta düzenlenecek.
TEOG'DA HANGİ DERSLER ÇIKACAK?
8. sınıf öğrencileri TEOG sınavlarının ilk gününde Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu olacaklar. İkinci günde ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil'den sınav olacaklar.
TEOG'DA KAÇ SORU SORULACAK?
Yapılacak sınavlarda her dersten 20'şer soru sorulacak. Öğrenciler toplam 120 sorudan sorumlu olacak.
TEOG'DA KAÇ DAKİKA SÜRE VERİLECEK?
Sınavlarda her derse 40 dakika süre verilecek. TEOG sınavlarında soru başına 2 dakika düşecek.
TEOG İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ
8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır. e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.
8’inci sınıf öğrencileri 2016 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2016 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.
Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.
Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.
Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir.
Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için 06 Kasım 2015, ikinci dönem sınavları için 11 Mart 2016 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.
TEOG SINAVI İÇİN KURALLAR
-Sınavlar öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve eş zamanlı yapılacaktır. Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacaktır.
-Ortak sınavlar, birinci günde üç ders yazılısı tek oturum, ikinci günde üç ders yazılısı tek oturum olmak üzere iki oturum halinde uygulanacaktır.
-Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap yanlış olarak kabul edilecektir. Cevap kağıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.
-Sınavlarda her oturum ayrı ayrı yapılacak üç sınavı içerecek, her bir sınav için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak ve her bir sınavın süresi 40 dakika olacaktır.
-Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklardır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacaktır.
-Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasının yer aldığı bölümde oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır.
-Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak; fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Bir oturum başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkamayacak. Sınavın tamamlanmasına 5 dakika kala da sınıftan çıkmak yasak olacak.
-Kitapçık türlerinin, cevap kâğıdına işaretlenmesi kesinlikle unutulmamalı. Aksi halde sınav geçersiz sayılacak.
-Sınavda A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor.