Staj sigortası başlangıç sayılacak mı? EYT'den staj sigortası gündemi

Güncelleme Tarihi:

Staj sigortası başlangıç sayılacak mı EYTden staj sigortası gündemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 13:02

Staj sigortası başlangıç olarak sayılıp sayılmayacağı ile EYT'lilerin gündeminde yer alıyor. EYT’de staj ve çıraklık sigortası tartışmalarına son noktayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin koydu. Bakan Bilgin, staj sigortasının sağlık sigortasını korumak üzere geliştirildiğine dikkat çekti. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT başvurularında sayılacak mı? İşte son gelişmeler…

Haberin Devamı

EYT düzenlemesinin kapsamını merak edenler ise sigorta başlangıcının hangi şekilde hesaplanacağını araştırıyor. Peki EYT sigorta başlangıcı staj ve çıraklık sigortasından mı hesaplanacak? İşte Bakan Bilgin’in yaptığı önemli açıklamanın detayları…

STAJ SİGORTASI EYT’DE SAYILACAK MI?

Bakan Bilgin, EYT konusunda en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi yapacaklarına dikkat çekerek çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Önlerinde tek bir formül olduğuna vurgu yapan Bilgin “ Çok sayıda insan var tahmin edeceğiniz gibi. Onların durumlarını, çalışma gün sayılarını, yıllarını, vesaire sosyal güvenlikteki sağlık sigortası primlerini gözden geçirip en uygun, en kapsayıcı çözümlemeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Staj sigortasının EYT kapsamında olup olmadığı sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin,” Bir defa çalışmamız bitmedi. İkincisi, adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak. Şimdi açıklamanın bu anlamda acelesi yok. Sözleşmeli personel, geçici işçiler, diğer sorunları açıklayacağız. Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez de meclise intikal ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EYT OCAK AYINDAN SONRA UYGULAMAYA ALINACAK

Bakan Bilgin açıklamasının devamında EYT çalışmalarının bitmediğine dikkat çekerek gelişmeleri adım adım açıklayaklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin Aralık ayının ilk haftasında çalışma biter bitmez meclise taşınacağını söyledi.

Bakan Bilgin “ Adım adım açıklıyoruz. Zaten açıklasak da ocaktan sonra uygulamaya sokulacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: