SON DAKİKA Sözleşmeliye kadro düzenlemesi: Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Bakan Bilgin açıkladı!

Güncelleme Tarihi:

SON DAKİKA Sözleşmeliye kadro düzenlemesi: Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek Bakan Bilgin açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2022 11:20

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bilgin, EYT, sözleşmeli personel ve taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçecek? İşte, sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum...

Haberin Devamı

Merakla beklenen sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, sözleşmeliye kadro konusu hakkında bilgiler verdi.

516 BİN KİŞİYE KADRO

Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, "Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var" dedi.

Bilgin, çalışmanın son halinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulup sunulmadığına ilişkin ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu.
Bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate alıyoruz. Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz" diye konuştu.