Sırbistan vize istiyor mu? Sırbistan'a kimlikle gidilir mi? Dışişleri Bakanlığı bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Sırbistan vize istiyor mu Sırbistana kimlikle gidilir mi Dışişleri Bakanlığı bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 14:30

Sırbistan vize istiyor mu istemiyor mu merak edilen ve sık sık internetten araştırılan ülkelerden biridir. Özellikle sıkça seyahat edilen bir ülke olmasından dolayı Sırbistan'ın vize isteyip istemediği merak edilerek araştırılan konular arasındadır. Sırbistan vize istiyor mu? Türkiye'den Sırbistan'a seyahat için vize almak gerekiyor mu merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Sırbistan, bordo, yeşil, gri ya da siyah pasaport sahibi Türk vatandaşlarından 6 içinde 90 günü geçmemek kaydı ile vize talep etmez.

SIRBİSTAN VİZE İSTİYOR MU?

Sırbistan vize gerekip gerekmediği merak edilen ülkelerden biridir. Özellikle Sırbistan'a gitmek isteyen kişiler tarafından sık sık internet üzerinden araştırması yapılan konular arasındadır. Sırbistan, ülkemiz vatandaşlarından bordo, siyah, gri ya da yeşil pasaport sahiplerine 6 ay içinde 90 günü aşmamak kaydı ile vize istemez. Fakat pasaport gereklidir. Ayrıca 90 günü aşan seyahatler için mutlaka vize almak gerekir.

Türk vatandaşlarının Sırbistan vizesi için Sırbistan Konsolosluğuna gerekli evrakları toplayarak başvurmaları gerekir. Sırbistan'a 90 günden daha kısa bir seyahat gerçekleştirilecek olması halinde güncel pasaport ve kimlik kartı olması yeterlidir. En az 6 ay geçerli olan tüm pasaportlar ile 90 günden az seyahat olması kaydıyla Sırbistan'a seyahat etmek mümkündür.

TÜRKİYE'DEN SIRBİSTAN'A SEYAHAT İÇİN VİZE ALMAK GEREKİYOR MU?

Türkiye'den Sırbistan'a seyahat için vize almak gerekip gerekmediği araştırılan konulardan biridir. 180 gün içerisinde 90 güne kadar Sırbistan'da konaklamak vizesizdir. Sırbistan'a 90 günden az bir süre için gitmek isteyen kişilerin yanlarında yalnızca kimlik kartlarını ve güncel pasaportlarını bulundurmaları gerekir. Güncel pasaportların geçerliliğin en az 6 ay olması gerekir. 90 günden daha uzun bir seyahat planlanması halinde mutlaka Sırbistan vizesi almak gerekir.

Haberin Devamı

SIRBİSTAN'A KİMLİKLE GİDİLİR Mİ?

Sırbistan'a kimlikle gidilememektedir. Sadece pasaport geçerli olmaktadır.