TOGG ne zaman çıkacak, fiyatları ne kadar olacak? Seri üretimdeki ilk TOGG banttan iniyor...

Güncelleme Tarihi:

TOGG ne zaman çıkacak, fiyatları ne kadar olacak Seri üretimdeki ilk TOGG banttan iniyor...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2022 18:10

TOGG satış tarihi için geri sayım devam ediyor. Yerli otomobil TOGG seri üretim ile Türkiye ve dünya asfaltlarında yerini almaya hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan banttan indirme töreni hakkında bilgi vererek 29 Ekim'i işaret gösterdi. Heyecanla beklenen Türkiye’nin mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturma hedefiyle yola çıkan TOGG, kullanıcı deneyimi testlerini otoyolda yapmaya başlamıştı. Peki, TOGG ne zaman çıkacak ve fiyatı ne kadar olacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

TOGG ne zaman çıkacak? sorusunun yanıtı, açılış töreni yaklaşırken gündemin en önemli konularından oldu. Prototipi üretilen ve yollarda seyahate başlayan TOGG, trafikte test edilmeye başlandı. Türkiye'nin vizyon projesi Togg'un seri üretimi için geri sayım sürerken, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Cumartesi günü 29 Ekim programlarının ardından Türkiye'nin otomobili TOGG'un banttan indirme törenine katılacağız." dedi.

TOGG NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un fabrikasının açılmasına günler kala Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamada bulundu.

Törene yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumartesi günü 29 Ekim programlarının ardından Türkiye'nin otomobili TOGG'un banttan indirme törenine katılacağız. Önümüzdeki gün vasıl olacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılına büyük heyecanla, şevkle hazırlanıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Türkiye'nin dev projelerinden olan Osmangazi Köprüsü'nü kullanan Togg'un görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşıldı. Kısa süre sonra satışa çıkacak olan Togg'a ilişkin fiyat belirlenmedi. Geçtiğimiz günlerde Togg'dan yapılan açıklamada fiyat ve satış kanallarına ilişkin gerçekle örtüşmeyen açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği belirtilmişti.

BAKAN VARANK DUYURMUŞTU

Öte yandan Bakan Varank da TOGG hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Varank, otomobilin seri üretiminin 29 Ekim 2022 tarihinde başlayacağını belirtti ve fiyat bilgisi olarak da "Rakip elektrikli otomobillere göre ucuz olacak" dedi.

Yıl sonuna kadar üretilen araçların teste gireceğini açıklayan Varank fabrikanın 2025 yılına kadar tam kapasite çalışacağını da söyledi.

TEST SÜRÜŞLERİ YAPILDI

Togg trafikte test edilmeye başlandı. 29 Ekim 2022 tarihinde fabrikası açılacak olan Togg'un test sürüşleri devam ediyor. Dünyanın zorlu coğrafyalarında çeşitli testlere tabi tutulan Togg bu sefer de İstanbul-İzmir Otoyolu'nda görüntülendi.