Seddar Yavuz kimdir? Yeni Malatya Valisi Seddar Yavuz nereli ve hangi illerde görev yaptı?

Güncelleme Tarihi:

Seddar Yavuz kimdir Yeni Malatya Valisi Seddar Yavuz nereli ve hangi illerde görev yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2024 10:00

Seddar Yavuz kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Eskişehir doğumlu olan Yavuz, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. Türkiye'nin çeşitli illerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulunan Yavuz, 2017'de Ordu Valisi olarak atanmış ve daha sonra Kocaeli Valiliği yapmıştır. Peki, Seddar Yavuz kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi illerde görev yaptı? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Haberin Devamı

Seddar Yavuz, kamu yönetimi ve idare alanında uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir bürokrattır. Eskişehir'de doğup büyüyen Yavuz, kariyerine kaymakamlık yaparak başlamış ve birçok ilde vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Son olarak, Kocaeli Valisi olarak görev yapmıştır. Peki, Seddar Yavuz kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi illerde görev yaptı? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

SEDDAR YAVUZ KİMDİR?

Seddar Yavuz, 1967 yılında Eskişehir'de doğdu. İlköğrenimini Gümüşkonak'ta, ortaöğrenimini Eskişehir'de, lise eğitimini ise Balıkesir'de parasız yatılı olarak tamamladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Adıyaman’da kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Sırasıyla Harmancık, Aslanapa ve Güdül’de kaymakam vekilliği yaptı. Yavuz, evli ve dört çocuk babasıdır​.

Haberin Devamı

SEDDAR YAVUZ HANGİ İLLERDE GÖREV YAPTI?

Seddar Yavuz, 1993 yılında Kaymakamlık yeterlilik sınavını üstün başarı ile geçerek asaleten Çankırı Korgun Kaymakamlığına atandı. Kariyeri boyunca Eğil, Dursunbey, Kadınhanı, Siverek, Kemer ve Gaziosmanpaşa'da kaymakamlık yaptı. 2017 yılında Ordu Valisi olarak atanmasının ardından, 2020 yılında Kocaeli Valisi olarak görevlendirildi. Yavuz, görev yaptığı illerde çeşitli projeler ve çalışmalarla dikkat çekmiştir​.

 

Haberle ilgili daha fazlası: