Seçim görevleri, sandık görevlisi belli oldu mu (3 Mayıs 2023)? YSK duyurdu... Seçim görev ücretleri 2023 yılı için ne kadar açıklandı?

Güncelleme Tarihi:

Seçim görevleri, sandık görevlisi belli oldu mu (3 Mayıs 2023) YSK duyurdu... Seçim görev ücretleri 2023 yılı için ne kadar açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2023 16:06

Seçim görevleri için detaylar belli oluyor. Seçim görevleri belli oldu mu sorusu bir süredir gündemde yer alıyordu. Seçim görevleri, memurlar tarafından yakından takip ediliyor. Sandık başında kamu görevlisi vazifesiyle yer alacak olan seçim görevlisi memurlar, YSK tarafından belirlenecek olan okullarda görev alacak. Peki, 2023 yılında seçim görevleri ve görevli ücretleri ne kadar olacak? İşte, seçim sandık görevlisi hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

Seçim görevleri belli oldu mu sorusu Mayıs ayına girilmesiyle birlikte pek çok memurun gündeminde yer alıyor. Seçime yaklaşık 2 hafta kalması dolayısıyla görev durumunu sorgulayan kamu memurları, seçim görevleri belli oldu mu sorusuna yanıt arıyor. Peki, 2023 seçim görevli ücretleri ne kadar olacak ve seçim görevleri belli oldu mu? İşte, seçim görevlisi belirlenme sürecine dair o detaylar

SEÇİM GÖREVLERİ BELLİ OLDU MU?

Seçim görevleri, sandık kurulunda görevli olacak memurlara iletildi. Görevli olunacak merkez, YSK tarafından açıklandı. Seçim görevlilerinin hangi sandıkta görev alacağının ise seçim yaklaşınca netlik kazanması bekleniyor.

SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 seçim görevli ücretleri henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

SEÇİM GÖREVLİSİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ancak genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:

  • Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması
  • Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi
  • Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması
  • Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması
  • Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi

Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.