Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak? 2023 Şampiyonlar Ligi final tarihi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak 2023 Şampiyonlar Ligi final tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2023 14:58

Şampiyonlar Ligi finali için geri sayım devam ediyor. Haziran ayında oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kullanılacak futbol topunun tanıtımı yapıldı. Topun üzerinde yer alan Türk halısı ve çini sanatı büyük bir dikkat çekti. Bu yıl Türkiye’de oynanacak turnuva ile ilgili “UEFA Şampiyonlar Ligi finali nerede ve ne zaman oynanacak?” sorusu gündemde yer alıyor. Peki, UEFA Şampiyonlar Ligi finali hangi statta ve ne zaman oynanacak? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi bilet fiyatları belli oldu. Bu yıl İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali, büyük bir heyecana gebe olacak. Real Madrid ile Manchester City, Inter ile de Milan bu muhteşem finalde yer almak için yarı finalde amansız bir mücadele verecek.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ 2023 NEREDE, HANGİ STATTA OYNANACAK?

UEFA tarafından düzenlenen 2023 Şampiyonlar Ligi finali bu yıl Türkiye’de oynanacak. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi final maçının 10 Haziran Cumartesi günü oynanması planlanıyor. Karşılaşmada kullanılacak topun tasarımı da belli oldu.

Topun üzerinde 3 farklı desene sahip yıldız bulunuyor ve bu yıldızlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünü temsil ediyor.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi bilet fiyatları:

Kategori 4: 70 Euro
Kategori 3: 180 Euro
Kategori 2: 490 Euro
Kategori 1: 690 Euro

Bu yıl İstanbul'un ev sahipliğinde 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Şampiyonlar Ligi finali için artık 4 aday kaldı... Yarı finallerde İngiliz Manchester City, son şampiyon İspanya'dan Real Madrid'le, iki İtalya ekibini karşı karşıya getirecek kapışmada da Milan, Hakan Çalhanoğlu'lu Inter'le karşılaşacak.

5. kez rakip olacaklar

Diğer tarafta Milan ile Inter, bu sezon toplamda 5. kez (rekor) birbirlerine rakip olacaklar. Inter, kupayı kazandığı 2010, Milan da şampiyon olduğu 2007'den sonra ilk kez yarı finale kaldı. İki takım bu arenada daha önce 2003'te yarı final, 2005'te çeyrek finalde karşılaştılar ve hepsinde Milan, turu geçen taraf oldu.

Ruslar devre dışı, Türkiye 19. sıraya...

UEFA'nın, Rusya'yı kupalardan men etme kararı devam ediyor. 2023-24'te de yüksek ihtimalle Ruslar'ın resmi olarak kupalardan devre dışı kalacak olması, gelecek sezonki katılımı ilgilendiren 2021-22 Ülke Sıralaması'nı 20. bitiren Türkiye'nin, 19. sıraya yükselmesi anlamına geliyor.

Kaderimiz kupayı kazanana bağlı

Fanatik'in haberine göre; bu sayede Süper Lig şampiyonumuz, Devler Ligi'ne 1. ön elemeden (İlk maçları 11/12 Temmuz) değil, 2. ön elemeden (25/26Temmuz) katılacak. Ancak yarı finale kalan takımlardan Milan ve İnter, Serie A'da ilk 4'ü henüz garantilemedi. Eğer bu sezon şampiyon olacak takım, yerel liginde de Kupa 1 biletini alamazsa, Süper Lig'in şampiyonu turnuvaya 1. ön elemeden başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası: