Sağlık Bakanlığı atama kurası | Sonuçlar: yhgm.saglik.gov.tr'de açıklandı... İşte ilk defa ve yeniden atama kura sonuçları sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı atama kurası | Sonuçlar: yhgm.saglik.gov.trde açıklandı... İşte ilk defa ve yeniden atama kura sonuçları sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 16:11

Sağlık Bakanlığı atama kurası sonuçları isim listeleri için beklenen açıklama geldi. 2022 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası ile atanmak isteyen tabip, uzman tabip ve uzman diş tabipleri için kura çekimi 18 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşti. Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile başvuru formunu doldurarak kuraya katılanların isim listeleri yhgm.saglik.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Sağlık Bakanlığı yeniden atama kura çekimi sonuçları ile isim listeleri online sorgulanabilecek. İşte, 2022 Sağlık Bakanlığı atama kurası isim listesi sorgulama ekranı ve ayrıntılar.

Haberin Devamı

2022 yılı 3. dönem ilk defa ve yeniden atama kurası sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlandı. "Beyaz Reform" adımı sonrasında kamuya dönüş için taleplerin artması üzerine atanmak isteyen tabip, uzman tabip ve uzman diş tabipleri için kura başvuruları 3 Ekim 2022 Pazartesi tarihine kadar alınmıştı. Adayların heyecanla beklediği yeniden atama kurası noter huzurunda gerçekleşti. Kura çekiminin ardından Sağlık Bakanlığı'nın https://yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresinden noter onaylı kura sonuçları ve yerleşenlerin isim listeleri yayımlandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA KURASI SONUÇLARI AÇIKLANDI

2022 Yılı 3.Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası sonuçları ve isim listeleri yayımlandı. Aşağıdaki ekrandan isim listesi ve kura sonuçlarını sorgulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İLK DEFA VE YENİDEN ATAMA KURASI SONUÇLARI-TIKLAYINIZ

ATAMAYA ESAS İSTENEN BELGELER

Kura sonrasında Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen adayların atama işlemlerinin tamamlanması için aşağıda belirtilen atamaya esas belgeler başvuru dilekçeleri ile birlikte; ilan edilen takvim çerçevesinde yerleştikleri kurumun ekte belirtilen adresinde olacak şekilde
kargo ile gönderilecek veya elden teslim edilecektir.

a) Adli sicil durumunu beyan eden imzalı dilekçe.

b) Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair durumunu beyan eden imzalı dilekçe. (Bakaya olanların atamaları yapılmayacaktır)

c) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan eden imzalı dilekçe.

d) Vesikalık fotoğraf. (son altı ay içerisinde çekilmiş 6 adet)

e) Mal bildirim formu.

f) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli.

g) Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belge (Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli çalışanlar ve özel sağlık tesislerinde çalışanlar kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine dair belgeyi atamaları yapıldıktan sonra göreve başlayacakları sağlık tesisine teslim etmelidirler.)

Haberle ilgili daha fazlası: