Son Dakika- Gazze'ye insani yardımlar başladı... Refah Sınır Kapısı nerede, hangi ülkeye bağlanıyor? Refah Sınır Kapısı açıldı mı?

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika- Gazzeye insani yardımlar başladı... Refah Sınır Kapısı nerede, hangi ülkeye bağlanıyor Refah Sınır Kapısı açıldı mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 19:35

Son dakika Refah Sınır Kapısı gelişmeleri tüm dünya tarafından takip ediliyor. Refah sınır kapısı açıldı ve Gazze'ye insani yardımlar başladı. AFP haber ajansı insani yardım taşıyan kamyonların Mısır tarafından Gazze'ye doğru giriş yapmaya başladığını bildirdi. Peki, Refah Sınır Kapısı açıldı nerede, hangi ülkeye bağlanıyor? İşte Refah Sınır Kapısı son dakika...

Haberin Devamı

İsrail-Hamas çatışmalarında 14’üncü gün biterken, Gazze Şeridi’ndeki insani kriz gün geçtikçe büyüyor. nsani yardımların Gazze Şeridi’ne ulaştırılması için Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’nın açılması beklenirken, ABD Büyükelçiliğinden bir son dakika gelişmesi yaşandı. Peki, Refah Kapısı açıldı mı, ne zaman açılacak?

REFAH KAPISI AÇILDI MI?

ABD Elçiliği son dakika gelişmesine göre, Refah Sınır Kapısı bugün saat 10.00'da açıldı. 

Son Dakika- Gazzeye insani yardımlar başladı... Refah Sınır Kapısı nerede, hangi ülkeye bağlanıyor Refah Sınır Kapısı açıldı mı

REFAH SINIR KAPISI NEREDE, HANGİ ÜLKEYE AÇILIYOR?

Refah Sınır Kapısı, Filistin'in Gazze Şeridi bölgesi ile Mısır arasındaki tek sınır kapısı olan ve adını sınırın geçmesiyle bölünen Refah şehrinden alan sınır kapısıdır.

Haberin Devamı

Refah Sınır Kapısı, Gazze Şeridi'nin ana güzergahlarından Selahaddin Caddesi'nin güney ucunda yer almaktadır. Mısır ile olan Refah Sınır Kapısı haricinde, Gazze Şeridi'nin dışa bağlantısını sağlayan bir diğer nokta da İsrail-Filistin Gazze Şeridi arasındaki Beyt Hanun (Erez) Sınır geçişidir. Diğer sınır kapısı ise başlangıcında olup, ki bağlanmaktadır. Bu sebeple Selahaddin Kapısı olarak da anılır.

Sınır geçiş noktası, Ekim 2009'da sınır hattının altındaki tünelleri hedef aldığı gerekçesiyle düzenlenen İsrail bombardımanı ile hasar görmüştür. Bunun ardından Refah şehrinin güneyinde tekrar inşa edilen yeni Refah Sınır Kapısı, Arapça geri dönüş anlamına gelen El-Avde olarak da anılmaktadır.